iceizd 17.03.07, 09:39 nasza 14miesieczna córeczka właśnie przeszła operację na wgłobienie jelit-czy są tutaj rodzice dzieci, których też dotknęła ta przykra choroba? chciałabym wymienić się informacjami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bomba001 Re: wgłobienie jelit 17.03.07, 10:29 ta, mysmy mała miała wgłobienie jak 9 msc miała. ale nie była operowana: ja jestem uparta histeryczka z silną intuicją: jak mała zaczęła wymiotowac, kazałam sie zawiżć do szpitala uniwersyteckiego i tam zostawic na obserwacji. w nocy po ok. 4 godzinach okazała się, ze chyba wgłobienie, mała zrobiła "malinową kupę". ale bylism na miejscu, usg, została odgłobiona porzez wlewkę kontrastu doodbytniczą pod rentgenem w sedacji, nawet nie pełnej narkozie. wszystko sie odbyło bardzo szybko i sparwnie, ale skończyło się tak szczęśliwie, tylko dlatego, że bylismy juz w szpitalu. po 2 dniach byliśmy w domu. przyczyna wgłobienie (nie była to wada anatomiczna): streptoccocus pneumonia w nosie.... wszystko będzie dobrze, nie wiem gdzie cie operowali, ale u nas w krakowie w prokocimiu jest to opearcja sztampowa prawie. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
iceizd Re: wgłobienie jelit 17.03.07, 10:36 u nas jest już 2 tyg po operacji-przyczyną wgłobienia byl stan zapalny jelit, małej dopiero po tyg zaczeła działać perystaltyka jelit, martwi mnie jej powolny powrót do formy,w nocy bardzo jej doskwiera ból brzuszka, nadal jest bardzo slaba, pije niestety tylko mleczko, raz dziennie je sinlac, i od dwóch dni 3 widelce ziemniaczków i marchewki, przez 3dni robiła bardzo luźne stolce, nic innego nie chce pić a jeść narazie nie może. Odpowiedz Link Zgłoś