liwilla1 24.03.07, 20:12 nie kaszle, zachowuje sie norlmalnie, czy mozliwe by taka temperature=a byla przy zebach?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magusiape Re: 38.8 goraczka help! :( 24.03.07, 20:14 Zęby ? A może trzydniówka raczej. Wysypka za jakis czas. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: trzydniowka? co to takiego? 24.03.07, 20:16 mam dzwonic do lekarza? chcemy dac eferalgan w pupe... mam strasznego nerwa Odpowiedz Link Zgłoś
magusiape Re: trzydniowka? co to takiego? 24.03.07, 20:18 Wirusówka, która trwa 3 dni. Jak towirusówki nie leczy sie tylko zbija gorączkę. Czopek najlepszy ,ja robiłam okłady na czółko, ręcznik z chłodna ( nie zimna ) wodą. A jesli to zęby,to w sumie postepowanie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
magusiape Re: trzydniowka? co to takiego? 24.03.07, 20:37 Link na temat trzydniówki. kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54938,1396246.htmlZdróweczka! Odpowiedz Link Zgłoś
magusiape Jeszcze raz 24.03.07, 20:38 kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54938,1396246.html Odpowiedz Link Zgłoś
zuzalus Re: 38.8 goraczka help! :( 24.03.07, 20:15 Jak mierzyłaś tą temperaturę? Co do zębów to możliwe u mojej Zuzi było 38.6 jak wychodziły jej górne jedynki- tzn. wychodzą nadal ma jedną a druga już prześiwtuje. Była bardziej marudna ale nie miała żadnych innych objawów typu katar, kaszel, przelewanie się przez ręce etc. Powiązałam to wtedy z zębami dałam jej efferalgan w czopku na noc a rano już było po wszystkim. Oczywiście jako przewrażliwiona matka zaglądałam do niej w nocy 2 razy czy oby napewno wszystko jest ok i było Życzę dużo zdrowia Ola Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: 38.8 goraczka help! :( 24.03.07, 20:17 no wlasnie wychodza dwie gorne jedynki, dolne juz mamy od 3 miesiecy. czy dzwonic do lekarza, cholera jest sobota Odpowiedz Link Zgłoś
zuzalus Re: 38.8 goraczka help! :( 24.03.07, 20:20 Jeśli masz taką możliwość żeby skonsultować się z pediatrą telefonicznie to zadzwoń napewno Cię to uspokoi- ja wtedy dzwoniłam ale jak pisałam wcześniej jestem przewrażliwiona na punkcie Małej. Nie chce Ci radzić ani nic sugerować żebym nie była złym doradcą ale u nas tak właśnie było przy tym ząbkowaniu które jak pisałam trwa nadal- ale zdarzyło się tylko raz i już. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: dziekuje dziewczyny 24.03.07, 20:26 maz zadzwonil do lekarki. bedziemy obserwowac Odpowiedz Link Zgłoś
zuzalus Re: dziekuje dziewczyny 24.03.07, 20:37 Życzę zdrówka i tego żeby się skończyło tak jak u mojej Zuzi- tj. na strachu Mamy i uśmiechem rano Ola Odpowiedz Link Zgłoś
marcik171 Re: 38.8 goraczka help! :( 24.03.07, 21:54 Na temperaurę polecam NUROFEN dość szybko działa dodatkowo przeciwbólowy. Najprawdopodobniej to trzydniówka po kilku dniach może pojawić się wysypka wtedy podaj Fenistil w kroplach, Calcium. Odpowiedz Link Zgłoś
magusiape Liwilla..i co u was? 25.03.07, 10:05 Mam nadzieje, że juz dobrze, i że coś sie wyjaśniło... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzalus Re: Liwilla..i co u was? 25.03.07, 10:26 Właśnie Liwilla jak tam zdróko Maluszka?..... mam nadzieję że wszystko już jest w porządku. Napisz coś w wolnej chwili. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: u nas wciaz goraczka :/ 25.03.07, 14:21 maly rozbrykany jak zawsze, moze odrobine chetniej zapada w drzemke, apetyt bez zmian, jak rowniez bez zmian brak innych objawow. zbijamy mu temperature eferalganem, a jutro po poludniu pojedziemy do naszej pediatry. dziekuje za troske wczoraj troche sie zdenerwowalam, ale mnie uspokoilyscie . niemniej jednak wciaz jestem czujna jak wazka Odpowiedz Link Zgłoś
jozefow1 Re: 38.8 goraczka help! :( 25.03.07, 10:22 to na pewno nie zęby. dziecko gorączka reaguje na wirusa, bakterie. czesto inne objawy występują później lubnie wystąpia wcale. na goroczke np. paracetamol w czopkach dla dzieci lub w syropie. jak nie pomaga - letnie ikłady na czoło. jak nie pomagaa temperatura zbliża sie do 40. - schodzenia całego organizmu. najlepiej zrobic z dziecka taki termosik - zwinac je w ręcznik namoczony wcześniej w chłodnej - nie zimnej - wodzie, potem w ręcznik suchy, ciepły i pod kołdrę, na około pół godziny. to działa. wypróbowałam, gdy mój rocnziak dostał 40. stopni. byłam przerażona. te okłady to robota na pare godzin i dziecko płacze bardzo, ale trzeba zbic temperaturę. Odpowiedz Link Zgłoś