Dodaj do ulubionych

czy mozna przesunac szczepienie o 2-3 tyg.??

03.04.07, 10:10
dziewczyny chodzi mi o to czy jesli zaszczepie dziecko jakies 2 tyg.
pozniej niz mam termin,to w jakis sposob nie zaszkodze?lekarz jest w tej
chwili na urlopie,nie mam kogo zapytac!planujemy wyjazd i nie wiem co robic?
moj maly ma dostac druga dawke szczepionki prevenar i infarix?prosze
doradzcie!
Obserwuj wątek
    • raila2 Re: czy mozna przesunac szczepienie o 2-3 tyg.?? 03.04.07, 11:09
      Moja Milenka była ostatnio szczepiona o dwa tygodnie poźniej niż powinna,
      lekarz powiedział, że nic się nie stanie i że zdarzały się dłuższe przerwy,
      więc głowa do góry.
      • zozolica Re: czy mozna przesunac szczepienie o 2-3 tyg.?? 03.04.07, 11:32
        Mój synuś był szczepiony trzy tygodnie później (z winy lekarza, który był na
        urlopie i sam przełożył szczepienie)i wszystko ok.
      • gadoma Potwierdzam, spokojnie 03.04.07, 11:32
        Też się martwiłam w grudniu, bo nie mogłam zaszczepić dziecka (termin przypadał
        na 20 a od 20 d0 2 stycznia przychodnia była zamknięta). W ostateczności
        zaszczepiłam małą pod koniec pierwszego tygodnia stycznia a lekarz powiedział,
        że minimum 6 tyg od ostatniej szczepionki musi być . 2-3 tygodnie później nic
        się nie stanie.
      • mommy_b Re: czy mozna przesunac szczepienie o 2-3 tyg.?? 03.04.07, 11:33
        Moja córcia po zabiegu usuniecia dodatkowego paluszka ze szczepieniem musi
        poczekac 3 tygodnie, a zabieg byl w spodziewanym dniu szczepienia. Pediatra
        malej powiedziala ze lepiej poczekac, niz szczepic. A te 2 lub 3 tygodnie nie
        zrobia wiekszej roznicy.

Pozdrawiam Beata
        • mal781 Re: czy mozna przesunac szczepienie o 2-3 tyg.?? 03.04.07, 12:21
          mój synek ma teraz już 8 tygodni ale nie mogę go zaszczepić bo starsza córka jest chora. z tego co wiem przerwa ma byc nie mniejsza niż 6 tygodni, a nie równo 6 tygodni.
          mommy_b moja córcia też miała dodatkowy paluszek u ręki. śmiesznie co? ale synuś już nic takiego nie miałsmile)
          • mommy_b do mal781 03.04.07, 13:25
            Starszy synek miał na obu rączkach takie dodatkowe paluszki, a córcia na
            jednej big_grin
            Wszystko po tatusiu big_grin
            A myślałam że mało które dziecko się z tym rodzi big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka