Dodaj do ulubionych

Zwierzęta a wada serca

04.04.07, 17:46
Chcę kupić starszemu synkowi wymarzoną świnke morską.
czy są jakieś przeciwwskazania do posiadania przez dzieci z wadą serca
zwierząt. Moze jieś choroby?
Wydaje mi się że nie, ale warto się upewnić.
Obserwuj wątek
    • emka72 Re: Zwierzęta a wada serca 04.04.07, 18:38
      Kiedy kupiliśmy psa, byłam w ósmym miesiącu ciąży .Chcieliśmy aby nasza córka,
      wówczas 8latka miała pupila o którym marzyła. Oczywiście nie wiedziałam, że
      urodzi nam sie chore dziecko. Kiedy urodził sie Kubuś rozmawiałam o tym z
      lekarzem , powiedział ze nie ma p/wskazań. Mamy ją do dziś, dbamy żeby była
      czysta, szczepimy, wozimy na strzyżonko ( to spanielka)smile Jest jak członek
      rodziny,jak Kuba był malutki wyciągała jego pluszaki z łóżeczka, dziś razem
      szaleją po mieszkaniu. Wierzę, że to dzięki niej Kuba nie łapie żadnych chorób.
      Niestety nie wiem jak jest ze świnką, ale z doświadczenia wiem ze posiadanie
      zwierzątka to całkiem dobry pomysł. Pozdrawiam
      • marcin.dominik Re: Zwierzęta a wada serca 05.04.07, 09:40
        Witaj,
        my przed urodzeniem się Mikiego, mieliśmy psa i kota. Ze względu na wiek (12 lat), a przede wszystkim chorobę skóry naszej jamniczki musieliśmy się z nią rozstać... Zagrożenie było jednak zbyt duże. Natomiast koculek był odizolowany na miesiąc po powrocie Miśka ze szpitala, teraz sobie świetnie funkcjonuje razem z Mikołajem smile Misiołaj uwielbia jego ogon..., szarpać oczywiście. Kot ma nieco odmienne zdanie na ten temat i raczej stara się nie przebywać razem z Maluchem (w ciągu dnia) w jednym pokoju. W nocy sypia w jednym pokoju z Misiem, czasem kładzie się nad łóżeczkiem, bardzo głośno mruczy i kontroluje czy wszystko jest OK. On też rozumie, że trzeba baardzo mocno opiekować się małym człowieczkiem smile
    • w_welniak Re: Zwierzęta a wada serca 05.04.07, 10:01
      Jak urodziła się Madzia (HLHS) i była po I etapie to rozmawiałam z prof. Mollem
      właśnie na temat domowych zwierząt w domu, czy są jakieś przeciwskazania -
      mieliśmy wtedy króliczka miniaturkę (zwierzątko starszej córuni) i wtedy pan
      profesor powiedział, że jeśli dziecko nie jest uczulone na sierść (prosił aby
      obserwować czy nie wystąpi alergia)to wcale nie ma przeszkód. Oczywiście tak
      jak zwykle trzeba dbać o higienę i to wszystko. Kroliczka już nie mamy, ale to
      zupełnie z innych względów... Obecnie , gdy jestem w pracy małą opiekuje się
      babcia, która posiada pieska i wszystko jest w porządku. Pozdrawiam serdecznie.
      • clarita Re: Zwierzęta a wada serca 05.04.07, 18:26
        My mamy w domu kota rybki i papuge.Wszystkie zwierzatka dzieci w tym Oliwier
        (PDA)uwielbiają a najbardziej to lubią kota bo można sie jemu psocić i sie z
        nim wygłupiac.Z tego co wiem to jesli nie ma dziecko alergi na któreś ze
        zwierzat to nie ma problemu z trzymaniem ich w domu.
        pozdrawiam kasia mama Oliwiera (PDA)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka