Dodaj do ulubionych

26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!!

08.04.07, 14:32
Witajcie
Mój synek ma 2,5 miesiąca,rozpoznano u niego:ubytek przegrody międzyprzedsionkowej typu ostium primum,niedomykalność zastawki mitralnej i trójdzielnej.26 kwietnia mamy zgłosić się na zabieg w Łodzi sad.Proszę kochane mamy napiszcie co wziąć ze sobą,czego nie,na co zwrócić uwagę,a na co nie...jestem przerażona tym wyjazdem,proszę o rady i wskazówki-wszystkie informacje są dla mnie bardzo cenne.Karmię synka piersią,czy będę mogła z nim być przez cały czas?A może któraś mama będzie w tym czasie w Łodzi i wesprze mnie?Jak poradzić sobie psychicznie z tym wszystkim???
Obserwuj wątek
    • nina12361 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 08.04.07, 15:40
      a więc tak ,w szpitalu jest hotel dla matek,mozesz tam mieszkac,z dzieckiem możesz na kardiologii być na okrągło,jeśli chcesz w nocy się wyspać to sciągasz mleko do butelki i dajesz siostrom ,one nakarmia dziecko,spakuj rzeczy swoje i dziecka(pieluchy,chusteczki jednorazowe,ciuszki,)na oddziale te rzeczy przywozi rodzic,mają własne pieluchy ale lepiej mieć wlasne(często proszą o nie)płyn do kapieli,oliwka,reczniczek do wycierania po kąpieli,zabawki,w hotelu dla matek nie jest komfortowo,ludzie bardzo dużo palą ,na korytarzu przy telewizorze,jest kuchenka,możesz zrobić herbatę,kawę,podgrzać zupę jeśli taką masz ,gotować raczej się nie gotuje,tuż obok jest Kubuś Puchatek -bar ,tam możesz coś zjeść,najlepiej danie dnia ,jest tanio,jedzenie możesz też zamówić w pojemniku i zjeść w swoim pokoju w hotelu,wizyty do 22,niedaleko szpitala jest hipermarket,jeśli masz czas dla siebie,żeby dokupić pieluchy itp,nie kupuj w szpitalnych aptekach i sklepikach bo drogo,lekarze mają obchód około 10 rano ,badania do 13,o 14 idą do domu,zostaje dyżurny,pielegniarki w większości miłe i pomocne,chociaż mają dużo roboty i czasami nie mają czasu,to na razie tyle,i nie martw się będzie dobrze,pozdrawiam
      • nina12361 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 08.04.07, 15:46
        cd. na kardiologii są boksy ,gdzie maluchy leżą,po 2,3 łóżeczka,możesz siedzieć na krześle i być przy dziecku,kąpiesz je ,karmisz ,przewijasz,jesli idziesz odpocząć przewija pielegniarka,kapiel jest rano i wieczorem,czasami dzwonią do mamy w nocy ,żeby przyszła uspokoić dziecko lub je nakarmiła,telefony wewnetrzne są w każdym pokoju w hotelu,pokoje 3 osobowe,masz automaty z kawą,małe delikatesy na parterze,drożej ale czasem trzeba coś kupić a nie lecieć do hipka,
        • annah32 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 08.04.07, 15:53
          dziękuję kochana smile.A ile kosztuje doba w takim hotelu?W co ubierać maluszka na oddziale?Wystarczy pajacyk i skarpetki,czy zakładać też pod spód body(tylko,że pewnie niewygodne do badania)?
    • marcin.dominik Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 08.04.07, 16:48
      Witaj,
      zajrzyj tutaj:

www.sercedziecka.org.pl/index.php?url=4_lodz.inc
      • nina12361 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 08.04.07, 16:55
        najlepiej zakładać pajacyka i skarpetki lub koszulkę i spodenki + skarpetki,maluszek będzie podłąćzony do wielu kabelków więc najlepiej coś co się rozpina na całej dlugości,doba chyba około 20 zł? ale nie jestem pewna ,ja za tydzień zapłaciłam około 140 zl
        • annah32 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 08.04.07, 17:59
          dziękuje ślicznie za przydatny link smile.Mam już jako-takie pojęcie na temat pobytu.A czy wczesniej lepiej zadzwonić do szpitala i uprzedzić,że przyjeżdzamy?O której godzinie być tam najlepiej?
          • annah32 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 08.04.07, 18:04
            A jak wygląda to wszystko po operacji?tzn.kiedy będę mogła karmić synka,w której dobie po operacji?jak długo tam będziemy?2-3 tygodnie?
            • nina12361 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 08.04.07, 20:39
              mozesz zadzwonić do hotelu zarezerwować pokój,bo czasami brakuje miejsc,co do pytania drugiego,to wszystko zależy od wady serca i od kondycji dziecka,po operacji ,zazwyczaj ,jeśli wszystko jest ok.,dzieci zostają na sali pooperacyjnej 2,3 doby ,tam możesz wejść tylko na moment,nie można tam siedzieć,później dziecko przechodzi na kardiochirurgie,i tam jak na kardiologii z dzieckiem jesteś caly czas,ile bedziecie to zalezy od siły twojego dziecka,ja byłam z moją córką ponad 2 miesiące ale ona trafiła po operacji na intensywną trapie bo nie było dobrze,czeste są zapalenia płuc,ale nie muszą występować,jeszcze raz powtórzę ,to zależy od danego dziecka,po opracji ,podają jedzenie przez kroplówki ale poklarm chyba też,ja nie miałam pokarmu więc od samego początku była karmiona sztucznym mlekiem
              • nina12361 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 08.04.07, 20:44
                zadzwoń że przyjezdzacie,najlepiej być od rana,po 14 nie ma lekarzy,tylko dyżurny,najpierw trafisz na oddzial przyjęć,tam wypełnia się papiery,waży,mierzy się dziecko ,osluchuje,pyta o ubezpieczenie,później przychodzi siostra ,zabiera was na kardiologie,zostaje wam przydzielone łóżeczko,przychodzi lekarz,który bedzxie prowadził Twoje dziecko,od tej pory on udziela wszelkich informacji,
                • annah32 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 09.04.07, 14:25
                  Ninko dziękuję!!!Jeśli coś Ci się jeszcze przypomni,to pisz proszę smile
    • weronika9992 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 09.04.07, 20:21
      Witaj! Ja będę w Łodzi 12 kwietnia. Nazywam się Agnieszka Malinowska moja córka
      Weronika ma 4 miesiące (TOF+PA). Też jadę tam pierwszy raz i jestem tym bardzo
      przerażona. Jak przyjedziecie to spytaj o nas.
      Pozdrawiam!!!

• monikakonieczka Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 10.04.07, 09:16
      my będziemy od 23 kwietnia więc na pewno się spotkamy zapytaj o mnie
      pielęgniarek jak przyjedziesz a ja też będę uważna chociaż zupełnie nie wiem
      jak się nazywasz.Ja nazywam się Monika Konieczka A MÓJ SYNEK MA hlhs
      • annah32 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 10.04.07, 11:24
        Witajcie
        nazywam się Ania Chełchowska,mój synek ma na imię Bartosz smile.Na pewno się tam spotkamy będzie nam razniej,prawda?Czy dzwoniłyście już do Łodzi rezerwować sobie hotel?Mój mail ania.noname@gmail.com-może wymienimy się numerami telefonów?
        pozdrawiam serdecznie
        • weronika9992 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 10.04.07, 14:00
          Wiaj Aniu! Ja dzwoniłam do Łodzi. Jedziemy już 12 kwietnia ale nie
          zarezerwowałam. Powiedziały mi żebym zadzwoniuła dzień przed przyjazdem czyli
          jutro. Dzwoniłam na kardioligię Nr(042 271 21 84 lub 042 271 14 78) i do hotelu
          Nr (042 271 17 27). Dowiedzała się tylko, że jest przepełnienie. Podam Ci moj
          nr.887 603 982 Ja bedę tam wcześniej się możesz zadzwonić jak będziesz chciała
          coś wiedzieć. Teraz bardzo proszę o modlitwę za moją Weronikę. Pozdrawiam!
          Aga
          • annah32 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 10.04.07, 14:18
            Agnieszko trzymam bardzo mocno kciuki za Twoją córeczkę!!!!Wszystko będzie dobrze,musi BYĆ dobrze,nie ma innej możliwości.Gorąco modlę się o udaną operację.
            Twój numer już sobie wpisałam w komórkę,a to mój 660 632 821.Będziemy w kontakcie smile.
            pozdrawiam ciepło i jestem z Tobą myślami
            • monikakonieczka Re: dziewczyny to mój... 11.04.07, 17:54
              dziewczyny ja będę 23 kwietnia na kardiologii,a mój nr tel.694160213.Monika
              Konieczka,a synuś Mateusz właśnie tydzień przed wyjazdem do Łodzi kończy 3 latka
              • annah32 Re: dziewczyny to mój... 11.04.07, 20:54
                Moniko już mam Twój numer w komórce smile.Będziemy w kontakcie.Masz załatwiony nocleg?bo Aga pisała,że w hotelu dla mam jest przepełnienie....
                ciepłe pozdrowionka dla Mateuszka smile
                • nina12361 Re: dziewczyny to mój... 12.04.07, 10:52
                  słuchajcie,jest jeszcze na terenie Matki Polki drugi hotel ,malo kto o nim wie ,jest w pawilonie za ogrodem,nie znam telefonu ale można tam nocować,jest tam lepiej niż w hotelu dla matek ,wiem o nim bo małżeństwo ,ktre było z nami na kardiologi właśnie w nim mieszkało,łazienki w pokojavh ,duza kuchnia i nikt nie smrodzi fajkami ,radzę się zainteresować,bedziecie musialy dochodzić przez ogród a nie jak w hotelu że macie kardiologie pod nosem ale warto!!!!
    • monikakonieczka Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 12.04.07, 15:36
      nie mam zarezerwowanego miejsca.Może się jakoś umówimy i wtedy będziemy razem?
    • mizinke Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 12.04.07, 19:14
      Będę w Łodzi od 15 kwietnia, najpierw na Klinice Medycyny Matczyno - Płod owej,
      gdzie czekam na poród dzidziusia z ToF albo wspólnym pniem tętnicy płucneji
      aorty, potem obserwacja i ewentualna decyzja o rodzaju leczenia. Nazywam sie
      Arletta Kubicka, tel. 0 600 28 80 57. Co do hotelu, jest jeszcze internat w
      części położniczej. Pozdrawiam.
      • annah32 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 12.04.07, 21:19
        Nino a nie orientujesz się ile kosztuje ten hotel?dziękuję,że nam pomagasz smile
        Mizinke-na pewno się spotkamy,zapisz sobie nasze numery smile.A czy w tym internacie nas przyjmą?Wiesz coś więcej na ten temat?jakie ceny?
        pozdrawiam serdecznie
        • nina12361 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 12.04.07, 23:33
          niestety nie wiem jakie są ceny za dobe,ale napewno male,tamto małżeństwo sobie chwaliło,lepsza atmosfera tam panujesmile)),pomagam Wam bo sama byłam w takiej sytuacji,chociaż jestem z Łodzi,niestety moja corka nie przeżyła,walczyła dzielnie 8 miesięcy i się poddała,miala wspólny pień tetniczy(TAC),wiem co czujecie ja cala byłam w nerwach,moja dzidzia niestety zawsze po operacji lądowala na oiomie,więc byłam w szpitalu połowę jej życia ....
          • nina12361 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 12.04.07, 23:35
            Musicie wierzyć że bedzie dobrze,naa 100 %,przesyłam fluidki dla dzieciątek i dla Was^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
            ########################
            ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
          • babcia19533 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 12.04.07, 23:55
            Witam!
            W hotelu matek mieszkala moja corka w ostatnim czasie. Doba hotelowa kosztuje
            22 zl. Warunki mizerne, ale mozna przezyc.Bardzo sympatyczna pani Halinka
            administratorka hotelu. Oblozenie jest duze takze prosze dzwonic i rezerwowac
            miejsce. Naprawde da sie pzezyc.
            Pozdrawiam
            • annah32 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 13.04.07, 08:46
              Nino jestem z Tobą....
              Babciu-no właśnie jest ten problem,że hotel dla mam przepełniony.Pal licho warunki,najwazniejsze,żeby się tylko przespać,w końcu to nie wczasy.
              pozdrawiam gorąco smile
    • malgosia307 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 13.04.07, 13:04
      Witajcie.
      Ja bede z synkiem na kardiologi 19 kwietnia.jedziemy na cewnikowanie i bardzo
      sie boje.Bedzie mi bardzo milo jesli tam spotkam kogos z Was i oczywiscie
      razniej.Ja tez musze zadzwonic i zarezerwowac miejsce w hotelu-mam nadzieje ze
      bedzie.
      Pozdrawiam.
      Malgosia mama Oskarka(VSD+PS+DORV)Nr.GG 9326852
      • annah32 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 17.04.07, 17:41
        Witajcie
        Malgosiu a ile latek ma Twoj synek?pierwszy raz jedziecie do Lodzi?Na czym polega to cewnikowanie?
        pozdrawiam
        Ania
        • annah32 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 17.04.07, 17:49
          Dziewczyny
          "weronika9992" z coreczka sa w szpitalu w Lodzi .Mam z nia kontakt i prosi Was bardzo o modlitwe.Jest jej ciezko,gdyz wszystko bardzo sie wlecze,w czwartek malutka bedzie miala cewnikowanie,a kiedy wlasciwa operacja-nie wiadomo...
          • malgosia307 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 17.04.07, 20:48
            Witaj annah32.
            Moj synek ma 7 lat. Gdy mial 4 miesiace przeszedl pierwsza
            operacje.Wiedzielismy juz wtedy ze w przyszlosci bedzie musial byc jeszcze
            operowany i cos mi sie wydaje ze nadszedl ten czas.Pojutrze czyli w czwartek
            jedziemy na oddzial i maly bedzie mial cewnikowanie a po tym podejma decyzje
            czy juz musi byc ta kolejna operacja.Bardzo sie boje ze sobie nie poradze
            psychicznie.Po pierwszej operacji wrocilam z Lodzi z depresja i boje sie ze to
            sie powtorzy.
            Pozdrawiam Malgosia mama Oskarka(DORV+VSD+PS)podzastawkowe zwezenie tetnicy
            plucnej i niedomykalnosc zastawki.
            • annah32 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 18.04.07, 18:11
              Małgosiu to mój numer 660-632-821.jeśli chcesz podaj mi swój i będziemy w kontakcie.Ja też jadę w czwartek,ale za tydzień,a już się strasznie boję
              pozdrawiam ciepło
              • annah32 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 18.04.07, 18:59
                Trzymajcie proszę kciuki za Małą Weronisię,jutro ma cewnikowanie sad...
                • malgosia307 Re: 26 kwietnia jedziemy do Łodzi!!! 18.04.07, 21:41
                  Witajcie.
                  Jutro rano wyjezdzamy do Lodzi.Bardzo sie boje ze nasz pobyt tam moze zakonczyc
                  sie operacja.Nie znam dokladnej daty cewnikowania ale prosze juz
                  teraz...trzymajcie kciuki.annah32 to moj nr tel.694338402.
                  Pozdrawiamy Malgosia i Oskarek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka