Dodaj do ulubionych

Bobotic-do specjalisty!!!

09.04.07, 13:50
moje maleństwo skończyło pare dni temu miesiąc, czy moge podać mu krople
Bobotic bez konsutlacji tego z lekarzem???
Obserwuj wątek
    • elieka na kolki?? jasne że możesz! 09.04.07, 15:01
      podejrzewam że przynajmniej połowa z dziewczyn podaje bez konsultacji z
      lekarzem, bo tak jest znacznie szybciej wink
    • frygfryda Re: Bobotic-do specjalisty!!! 09.04.07, 15:11
      Jeśli mogę Ci doradzić, to proponuję Infacol lub Espumisan. Mojemu dzieciątku
      Infacol zmniejszył dolegliwości kolkowe, a Espumisan całkiem uwolnił nas od
      kolki. Z tego co wiem, to takie preparaty podaje się dzieciom powyżej 1
      miesiąca, więc spokojnie możesz dać maleństwu.Większość mam nie pyta lekarzy o
      pozwolenie, bo są to lekarstwa, które nie są szkodliwe dla organizmu. Życzę
      cierpliwości i zdrówka...
      • elieka bobotic, infacol i espumisan to ta sama substancja 09.04.07, 21:09
        czynna tylko w róznym nateżeniu ( i pewnie z ciut innymi dodatkami smakowymi).
        z tego co wiem, bobotic ma najsilniejsze działanie a więc najlepiej i
        najskuteczniej działa na kolki, wzdęcia itp
        • kasienka_84 Re: bobotic, infacol i espumisan to ta sama subst 09.04.07, 23:36
          a mam jeszcze pytanie, czy takie krople nie mogą wpłynąć na moją płodność, bo
          do pół roku chcę stosować metode naturlaną)karmienie)!!!
          • slonko1335 Re: bobotic, infacol i espumisan to ta sama subst 10.04.07, 07:46
            Boże a co mają krople podane dziecku do Twojej płodności, litości!!!
            Co do metody naturalnej to nie ufałabym bardzo, ja dostałam pierwszą @
            dokładnie 2 m-ce po porodzie a karmiłam wyłącznie piersią, więc sam ten fakt to
            raczej niepewne zabezpieczenie....
            Jeśli chodzi o kropelki to spróbowałabym najpierw te z mniejszą zawartością
            simeticonu, bo dziecko się uodparnia przy dłuższym stosowaniu, u nas przez
            miesiąc dzialał espumisan, potem już wyłącznie Bobotic, drżałam co będzie jak i
            on przestanie wystarczać na szczęście w porę wszystko przeszło.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka