Dodaj do ulubionych

objaw zachodzącego słońca

15.04.07, 11:04
Mój 3 miesieczny syn ma objaw zachodzcego słońca. byłam z nim na badaniach
neurologicznych ,które nie wykazały niczego niepokojącego. Jetesmy umówieni do
okulisty na kolejne badania. Czy ktoś z was spotkał sie z takim objawem? kiedy
to przechodzi?
Obserwuj wątek
    • mariken :) 15.04.07, 11:15
      moja mała miała kiedy miała 2,5mies. miała usg przezciemiączkowe, wszystko było
      ok. teraz ma 4,5 miesiąca - i nie wiem nawet kiedy ten objaw minął smile).
      neurolog powiedział mi, że bardzo dużo dzieci to ma i mija z wiekiem smile

joaska
    • ayahuaska Re: objaw zachodzącego słońca 15.04.07, 12:40
      przepraszam dziewczyny, ale co to jest?
      • amelusia1 Re: objaw zachodzącego słońca 15.04.07, 12:45
        objaw zachodzącego słońca jest wtedy kiedy teczówka oka nie jest po jego środku
        tylko ucieka i chowa sie pod dolna powieka. w przypadku mojego syna do połowy.
        • slonko1335 Re: objaw zachodzącego słońca 15.04.07, 12:57
          Amelusia a na tych badaniacj neurologicznych robili Ci usg przeciemiączkowe? U
          okulisty pewnie badanie dna oka będą robić?
          • slonko1335 Re: objaw zachodzącego słońca 15.04.07, 14:04
            Oczywiście chodziło mi o to czy robili synkowi a nie CIsmile
          • amelusia1 Re: objaw zachodzącego słońca 15.04.07, 18:26
            oczywiscie robiliśmy USG przezciemiączkowe, które wyszło prawidłowo.
            • slonko1335 Re: objaw zachodzącego słońca 15.04.07, 19:40
              jeśli usg w porządku to myślę, że nie ma powodu do zmartwień, okulista to juz
              tylko formalność ale oczywiście lepiej sprawdzić dla świętego spokoju..
    • anmod Re: objaw zachodzącego słońca 15.04.07, 13:55
      Mój Synek tez miał, robiliśmy usg przezciemiączkowe. Wszystko ok, samo przeszło
      nie wiem nawet kiedy. Bądź spokojna ale badania zrobic trzeba.
      pozdrawiamy
      • jutrynka22 Re: objaw zachodzącego słońca 15.04.07, 21:00
        Witam Cie serdecznie, moj synek ma 4,5 miesiaca i prawie od poczatku ma objaw
        zachodzacego slonca, robilismy USG jak maly mial 2,5 miesiaca i wyszlo wszystko
        dobrze. Ostatnio mielismy wizyte u neurologa i po raz kolejny zapytalam o ten
        objaw a pani na to, zebym tego nie widziala smile ze to minie a juz teraz jest to
        mniejsze. U nas glównie to widac jak maly lezy na wznak i patrzy w dol lub jak
        nagle jest ciemniej. Rowniez bardzo mnie to martwilo ale juz o tym nie mysle i
        czekam az minie smileDla pewnosci mam zamiar zrobic jeszcze jedno USG ale to tylko
        aby - mam nadzieje - po raz kolejny uslyszec ze wszystko jest OK.

Nie martw sie, wszystko bedzie dobrze i nasze pociechy w koncu pozbędą sie tego
        objawu smile a swoja drogą niefajnie to wyglada sad....

Pozdrawiam serdecznie!!!
    • mamusia_bartusia Re: objaw zachodzącego słońca 15.04.07, 22:46
      Padiatra na wizycie patronażowej zauważyła ten objaw u mojego synka-skierowanie
      do neurologa,dwukrotne usg przezciemieniowe-wszystko ok.Objaw minął jak mały
      miał ok.5miesięcy,nawet sama nie wiem dokładnie kiedysmile
      Więc nie stresuj się na zapas,na pewno wszystko wróci do normysmile
      • amelusia1 :(. 16.04.07, 10:17
        Witam ,dzis juz po wizycie u okulisty, który ku mojemu wielkiemu zdziwieniu
        postawił diagnoze : ZEZ PIONOWY. i znowu dostałam skierowanie do koleknego
        specjalisty który zajmuje sie takimi małymi dziecmi. I co teraz? jechać czy
        poczekać kilka miesiecy ,może samo przejdzie?
        • slonko1335 Re: :(. 16.04.07, 10:34
          Amelusia ja bym pojechała, specjalista od leczenia maluchów, powie Ci czy samo
          przejdzie czy trzebA coś z tym robić.
    • mamajulki080506 Re: objaw zachodzącego słońca 16.04.07, 10:35
      Moja córeczka też to miała, dwa razy robilismy USG przezciemiączkowe i wyszło,
      że wszystko jest ok...nie wiem, kiedy samo przeszło...

Ja bym poczekała, jeśli USG jest poprawne (jeśli nie robiłaś, poproś o
      skierowanie na to badanie)...poza tym dzieci moga robić zeza do ok. 6 mcy (ale
      sprawdź, bo nie jestem pewna do kiedy)...
      • jutrynka22 Re: objaw zachodzącego słońca 16.04.07, 21:22
        do amelusi

Witam Cię, czy Twoj maluszek ma ten objaw non stop, cały czas czy tylko czasami
        tak robi oczkami???
        Kolezanki coreczka miala tzw. zez pionowy ale u niej objaw byl widoczny caly
        czas , mala miala tęczówki caly czas do polowy.
        Pozdrawiam!!! Zyczę zdrowia dla synka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka