18.04.07, 12:29
Chciałam się z Wami podzielic pewną sugestią.Otóż wszędzie gdzie to mozliwe
szukamy finansów na rehabilitację Kuby,tak więc porozsyłałam pisma z prosbą
po róznych ogólnopolskich Fundacjach.Tu chciałabym bardzo podziękować
Funduszowi Serce Dziecka!!!!!!!!!!!).Niestety wszystkie odpisują ze nie mają
srodków.A Fundacja TVN już drugi raz nam odmawia.W zeszłym roku pisałam do
nich we wrzesniu i nie mieli środków, w tym roku pisałam już w marcu i znowu
nie mają srodków.A w telewizji sie ogłaszaja ze dzieki sms-om mozna pomóc
chorym dzieciom.
I tu moje takie pytanie(retoryczne bardziej)moze Kuba jest za "lekko chory"?
Moze to ze ma wadę serca, padaczke,porazenie
czterokończynowe,tracheostomie,nie chodzi,nie siedzi,nie mówi i
najprawdopodobniej nigdy nie będzie to za mało????
Najdziwniesze jest w tym wszystkim to ze w spotach telewizyjnych też pokazują
dzieci "tylko" z porażeniem dzieciecym.
Znowu wpadam w dołek,jak dostaje takie odmowne pisma.
Chyba byłoby najlepiej wygrać w totka albo napaść na bank aby własnemu
dziecku móc zapewnic to co potrzebuje nie mówiąc juz o jakiś wakacjach.......
Hanka mama Jakuba HLHS
Obserwuj wątek
    • jukilop Re: paranoja 18.04.07, 13:03
      Dlatego ja jakoś nigdy nie miałam zaufania do tych instytucji (np. Caritas ,
      inne fundacje takie no wiesz na szeroka skalę ) z tego też powodu właśnie
      pisałam do Ciebie jak Wam przelać i prosiłam byś sprawdziła, czy na ta
      Fundacje Anny Dymnej wchodzą pieniadze.
      Fundusz serca oprócz tego ze jest bliski sercu , to przecież my jako wpłacajacy
      w każdej chwili mozemy poprosić o info na co idą te pieniadze , no a przede
      wszystkim pomoc tą widać (rodzice którzy potrzebuja wparcia np przy dłuższym
      pobycie w szpitalu) - do mnie to przemawia i mam pewnośc że te nasze grosze na
      coś sie przydają .
      Ale nie poddawaj sie , pisz , pisz , pisz - a jak już będą Cie mili dość to
      moze w końcu coś Wam dadzą,czego z serca życzę.
      I sprawdz to konto (swoje)
      • hsynowiec Re: paranoja 18.04.07, 13:11
        jukilop- odpisałam Ci na priv
        • madzia8310 Re: paranoja 18.04.07, 13:20
          Kurcze nie wiedziałam że jest taki problem z fundacjami....zwłaszcza do tej TVN
          miałam jakieś zaufanie. Zawsze wysyłamy z mężem masę smsów....sad( Bardzo mi
          przykro....
          My teraz będziemy się rozliczać (zawsze na ostatnią chwilę!) i jak obiecałam
          wpłacę 1% na konto Kubusia. Wiem że to niewiele....
          Mam nadzieję że w końcu jakaś fundacja wam pomoże...będe trzymać kciuki.
          • paso Re: fundacje 18.04.07, 17:28
            Ja tam nie wierzę takim tworom , jak fundacje charytatywne bogatych firm, typu
            TVN , czy Polsat. To służy raczej promowania ich wizerunku. Gdyby napradę
            chcieli pomagać odpaliliby jakąś cząstkę swoich dochodów z reklam a nie
            naciągali ludzi na SMS-y, z których to jeszcze operatorzy komórkowi się pewnie
            pożywią.
            • jupora Re: fundacje 19.04.07, 08:49
              Pewnie masz troche racji - w koncu jednym z celow takich fundacji przy duzych
              firmach jest ich PR. Ale na pewno inwestuja fundusze w sprzet szpitalny. Sala
              POP w CZD jest wyremontowana przez fundacje Polsat, a wyposazenie ma rowniez z
              Wielkiej Orkiestry.
              pzdr, Justyna, mama Julka (wspolna komora)
    • kpiekuta Re: paranoja 18.04.07, 13:28
      Haniu, bardzo boli mnie to, co spotkało Kubusia, bo Twój synek jest mi
      szczególnie bliski. Nie wiem doprawdy co mam Ci powiedzieć w tej sytuacji, bo
      to faktycznie załamujące co piszesz. Mam tylko nadzieję, że rozpropagowanie
      przez Ciebie i forumowiczów informacji o przekazaniu 1% podatku na rzecz Kuby
      pozowli mu przynajmniej na jakiś czas zapewnić wyjazdy na turnusy
      rehabilitacyjne. Sama uruchomiłam łańcuch wśród znajomych i myslę, że to na
      pewno się opłaci. Ty wiesz, że dla Kubusia nie możesz się poddawać i musisz
      walczyć, a my z całego serca bedziemy Cię w tym wspierać.
      Trzymaj się Kochana, jesteśmy z Wami!
    • i.w.a Re: paranoja 18.04.07, 13:43
      Jesteś bardzo dobrą Mamą i walczysz dzielnie o swojego synka,wiesz może byś
      porozmawiała z Agnieszką (perełka80)mamą Julii ona też zbierała pieniążki na
      operację córeczki i też często jej odmawiali,ale udało się moze ona ci coś
      doradzi,gdzie uderzać.niestety nie mam na nią namiarów,ale powinny byc w linku
      historia Julii.mam skype perelka.80.Zyczę ci powodzenia,mam nadzieję ze w końcu
      się uda.pozdrawiam Iwona i Wiki TGA,PS
      • alrada Re: paranoja 18.04.07, 13:47
        Ostatnio komunikowałam się z Agnieszką. Skorzystałam z nr gg podanego w
        historii Julki.
    • alrada Re: paranoja 18.04.07, 13:43
      Haniu, Kuba jest chory, ale ma dzielną mamę, która walczy o niego jak lwica. On
      czuje jak bardzo jest kochany przez Was. Wielokrotnie zastanawiam się czy
      byłabym w takiej sytuacji tak dzielna, przebojowa i zawsze wpadam w kompleksy.
      Mnie samej jest cięzko kiedy wiem, że potrzebujących osób jest tak wiele. I
      chciałabym wierzyć, iz wysyłając sms-a i wspierając w ten spsoób Fundacje TVN
      te pieniądze są spozytkowane prawidłowo. Przykro mi, iz napotykasz na takie
      problemy w zbieraniu pieniędzy, które mają pomóc w rehabilitacji Twojego synka.
      Akurat w przypadku Funduszu Serce Dziecka jestem w 100% przekonana, że wpłaty
      są wykorzystywane prawidłowo smile
      Haniu trzymaj sie dzielnie i nie poddawaj się. Trzymam kciuki aby zaświeciło i
      dla was słońce.
      Pozdrawiam Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka