aga7916 07.05.07, 21:50 Witam wszystkich, chciałam zapytać czy ktoś z Was korzystał z masażu Shantala? Jeśli tak, to jakie daje efekty,czy rzeczywiście warto i może macie jakiegoś masażystę godnego polecenia? Pozdrawiam wszystkich Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iza_luiza Re: Masaż 07.05.07, 23:10 Aga, ja sama robiłam Maćkowi masaż Shantala, jest stosunkowo łatwy, ale musi ci pokazać jak to się robi jakiś terapeuta. Trudno mi teraz powiedzieć czy były efekty, było to dość dawno, ale na pewno nie zaszkodzi. A może pomóc, zadziałać rozluźniająco, pomóc na nadwrażliwość dotykową, warto spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
goralk Re: Masaż 09.05.07, 12:20 Witam Mój syn ma 7 lat i ma niedorozwój ciała modzelowatego. Od 2 lat chodzimy na terapię czaszkowo-krzyżową daje duże efekty. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
gabrynio Re: Masaż do goralk 09.05.07, 21:47 Czy mogłabyś napisać coś więcej o tym co dolega twojemu synowi, i jakie efekty dała wam terapia czaszkowo-krzyżowa. Pytam ponieważ będąc na turnusie wiele mam rezygnowało z terapii tlumacząc że u dzieci które mialy taka terapię wracały napady, u nas też po jedenatu miesiacach przerwy pojawił sie napad (i znów jest cisza prawie trzy miesięczna) i do dziś zastanawiamy się czym był spowodowany terapia czy innymi zastanawiamy się jak postępowac w przyszłości (wybieramy sie na kolejny turnus). Dodam że według mnie terapia rzeczywiście daje duże efekty Odpowiedz Link Zgłoś
iza_luiza Re: Masaż do goralk 11.05.07, 08:49 Maciuś miał terapię czaszkowo-krzyżową dość regularnie przez ok pół roku, kiedy miał ok roku. Teraz ma tylko na turnusach, ale nie wiedziałam, że może wywoływać napady. Zresztą na turnusach w Stobnie nigdy nie słyszałam, żeby ktoś z niej rezygnował i żeby była taka teoria, zaciekawiłyście mnie Co do skuteczności to nie umiem się wypowiedzieć, nie zauważyłam znaczących zmian po terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonatosia Re: Masaż do goralk 12.05.07, 21:25 Uświadomcie mnie co to jest ta terapia czaskowo-krzyżowa???? Odpowiedz Link Zgłoś
goralk Re: Masaż do goralk 15.05.07, 10:16 Łukasz 2 lata temu nie mówił praktycznie ani 1 słowa. Pamiętam jego 5 urodziny siedził taki dumny przy stole, powiedziałam mu wtedy kochanie jesteś wspaniały mógbłyś zrobić mamie prezent i powiedzieć mama, mój synek popatrzył na mnie uśmiechnął się i powiedział mama. To była wspaniała chiwlia. Dzisiaj Łukasz wymiawia już dużo słów ale niestety nie potrafi zrozumieć że służą one do komunikacji. Łukasza największym problemem (poza problemami z nauką) są różnego rodzaju fobie, boi się np. deszczu a niestety wiosną mamy ich trochę jest to wtedy trudny okres dla nas wszystkich. Poza problemami z nauką i mową dochodzi nadpobudliwość i tutaj właśnie pomagają nam masaże. Teraz zaczynamy chodzić 2 razy w tygodniu mam nadzieję że poza wyciszeniem masaże pozwolą mu iść po przodu. Odpowiedz Link Zgłoś