03.06.03, 07:36
czytałam posty o tej maści niedługo czeka nassmile szczepienie i nie bardzo wiem
jak zastosować maść kiedy, ile czasu potrzeba na znieczulenie itd..
może ktoś doradzi mi w tej sprawie
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kamabs Re: emla 03.06.03, 09:40
      Hje,
      nalezy posmarowac co najmniej godzine przed szczepieniem. Mi niestety 2x nie
      udalo sie trafic z tym kremem w dobre mce i corcia i tak plakala. Poza ty przy
      szczepieniach domiesniowych ponoc nie dziala. Jednak rewelacyjnie bylo u mojej
      starszej corki-5 lat przy pobieraniu krwi- nic nie czula.
      Pozdrawiam
      • aniask_mama Re: emla 03.06.03, 10:25
        Jak kupisz Emlę to jest na ulotce szczegółowo opisane jak zastosować. Jest też
        napisane istotnie, że znieczula skórę, więc przy domięśniowych specjalnie nie
        działa, jednak dziecko przynajmniej nie czuje nieprzyjemnego kłucia skóry. U
        mnie więc Emla zdała egzamin.
        • umasumak Re: emla 03.06.03, 11:31
          Dziewczyny! Zastanawiałam się nad tą maścią i wreszcie poprosiłam o radę
          siostrę mojej mamy, która jest pediatrą. Powiedziała mi że z punktu widzenia
          medycznego stosowanie takiej maści jest dopuszczalne tylko przy pobieraniu
          krwi. W innym wypadku tzn w wypadku podawnia leku, szczepionki nie powinno się
          jej stosować ponieważ może nastąpić reakcja uczuleniowa, czy wręcz dojść do
          powikłań po szczepiące. Skład tej maści podobno nie zawsze dobrze działa ze
          składem szczepionki. Ciocia twierdzi, że przed szczepieniem skóra powinna być
          czysta, posmarowana jedynie spirytusem. To tylko takie moje trzy grosze w tej
          dyskusji, ale zaznaczam że nigdy jeszcze nie zawiodłam się na opinii cioci.
          Pozdrawiam wszystkie mamusie smile).
    • cetebe Re: emla 04.06.03, 22:19
      dziś byliśmy na szczepieniu. U nas maść nie zdała egzaminu, choś może Gucio
      płakał ze zdenerwowanie bo ktoś mu robi krzywdę
      Ale nie jestem pewna czy maść działa na niego.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka