Dodaj do ulubionych

SZUKAM KONTAKTU Z RODZIC.DZIECI ZE STENTEM

19.06.07, 07:38
WITAM. SZUKAM RODZICOW DZIECI Z ZALOZONYM STENTEM, NIE WIEM CZY SA TACY NA
FORUM.MOJ SYN JEST PRZED ZALOŻENIEM STENTU Z POWODU COA.ZAINTERESOWANYCH
PROSZE O KONTAKT.MOJ GG 6913745.ANETA
Obserwuj wątek
    • edytek1909 Re: SZUKAM KONTAKTU Z RODZIC.DZIECI ZE STENTEM 19.06.07, 07:48
      Moja córka ma stent w lewej tętnicy płucnej ,założony w 2002 roku.Przyjmuje
      Acessan i w sumie tyle.Tętnica urosła, pluco się rozwija-puki co jest ok.Jakie
      masz pytania??
      • dagmariss Re: SZUKAM KONTAKTU Z RODZIC.DZIECI ZE STENTEM 19.06.07, 13:02
        Witam!
        My tez njaprawdopodoniej będziemy miec zakładany stent na tętnicę płucną.
        Edytek prosze napisz cos wiecej o tym stencie, czy twoja córeczka odczuwa to jakos (kiedys w "Na dobre i na złe" jedna lekarka miala zakladany stent tyle ze nie wiem czy na tętnice plucna i mowila ze czuje ciagle jakby w srodku miala obrączke) i napisz jeszcze co powiedzilei lekarza jesli chodzi o przyszłosc - czy to sie wyciaga, bo slyszalam ze to czesto wrasta w tetnice i nie mozna wyciagnac i co gdy dziecko urosnie, bo przeciez jest to cialo obce wiec rosnąc nie bedzie...
        Aha i czy po cewnikowaniu z zkaladaniem stentu leży sie na intensywnej??

Pozdrawiam
        Dagmara
      • anetaimisiak Re: SZUKAM KONTAKTU Z RODZIC.DZIECI ZE STENTEM 19.06.07, 13:04
        WITAM. WIELKIE DZIEKI ZA ODPOWIEDZ. MAM KILKA PYTAN. W JAKIM WIEKU JEST CÓRCIA,
        CZY MIAŁA DUŻY GRADIENT I CO ZE STENTEM GDY SREDNICA TETNICY ROŚNIE? CZY
        LECZYCIE SIE W CZD? POZDRAWIAM ANETA
        • edytek1909 Re: SZUKAM KONTAKTU Z RODZIC.DZIECI ZE STENTEM 19.06.07, 13:47
          Leczymy się w Poznaniu.Stent byl zakladany w wieku 5 lat Niki.Na intensywną
          trafila poniewąż zrobila sie je desaturacja-czyli spadla jej saturacja.Ale
          poleżala 1 dobę i wsio było oki.Stent mają wyjąć podczas operacji w lipcu 2007.
          Gradientu nie pamiętam jaki miala...
    • casper12 Re: SZUKAM KONTAKTU Z RODZIC.DZIECI ZE STENTEM 28.06.07, 17:53
      Moj synek Casperek 3 latka mial stent w aorcie ktory zostal 6 miesiecy i
      nastepnie operacyjnie zostal usuniety i aorta naprawiona(casperek mial 6
      miesiecy). Obecnie ma stent w artere plucnej juz od ok 2 lat i wcale mu to nie
      przeszkadza, normalnie 1 sierpnia zostanie usuniety i zwezenie chirurgicznie
      naprawione.
      Wedlug moich lekarzy stent w niczym nie przeszkadza i jest zakladany poprzez
      cewkowanie , wymaga poszezania wedlug wagi i potrzeb dziecka.Do 3 miesiecy po
      zalorzeniu jest mozliwosc usuniecia bez wiekszej operacjii a po dluzszym
      czasie wykonywana jest operacja.Mam nadzieje ze w miare dobrze to opisalam ,
      tak to wyglada z moim Casperkiem.
      Zabiegii i operacje Casperka wykonywane sa w Belgii poniewaz tu mieszkam.
      Ewa
      • paso Re: SZUKAM KONTAKTU Z RODZIC.DZIECI ZE STENTEM 29.06.07, 16:44
        Nasz synek miał zakładany stent , jak miał 1 miesiąc. Stent został przecięty i
        częściowo wyjęty podczas operacji korekcji wady w wieku 8 m-cy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka