anetaimisiak 19.06.07, 07:38 WITAM. SZUKAM RODZICOW DZIECI Z ZALOZONYM STENTEM, NIE WIEM CZY SA TACY NA FORUM.MOJ SYN JEST PRZED ZALOŻENIEM STENTU Z POWODU COA.ZAINTERESOWANYCH PROSZE O KONTAKT.MOJ GG 6913745.ANETA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytek1909 Re: SZUKAM KONTAKTU Z RODZIC.DZIECI ZE STENTEM 19.06.07, 07:48 Moja córka ma stent w lewej tętnicy płucnej ,założony w 2002 roku.Przyjmuje Acessan i w sumie tyle.Tętnica urosła, pluco się rozwija-puki co jest ok.Jakie masz pytania?? Odpowiedz Link Zgłoś
dagmariss Re: SZUKAM KONTAKTU Z RODZIC.DZIECI ZE STENTEM 19.06.07, 13:02 Witam! My tez njaprawdopodoniej będziemy miec zakładany stent na tętnicę płucną. Edytek prosze napisz cos wiecej o tym stencie, czy twoja córeczka odczuwa to jakos (kiedys w "Na dobre i na złe" jedna lekarka miala zakladany stent tyle ze nie wiem czy na tętnice plucna i mowila ze czuje ciagle jakby w srodku miala obrączke) i napisz jeszcze co powiedzilei lekarza jesli chodzi o przyszłosc - czy to sie wyciaga, bo slyszalam ze to czesto wrasta w tetnice i nie mozna wyciagnac i co gdy dziecko urosnie, bo przeciez jest to cialo obce wiec rosnąc nie bedzie... Aha i czy po cewnikowaniu z zkaladaniem stentu leży sie na intensywnej?? Pozdrawiam Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
anetaimisiak Re: SZUKAM KONTAKTU Z RODZIC.DZIECI ZE STENTEM 19.06.07, 13:04 WITAM. WIELKIE DZIEKI ZA ODPOWIEDZ. MAM KILKA PYTAN. W JAKIM WIEKU JEST CÓRCIA, CZY MIAŁA DUŻY GRADIENT I CO ZE STENTEM GDY SREDNICA TETNICY ROŚNIE? CZY LECZYCIE SIE W CZD? POZDRAWIAM ANETA Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1909 Re: SZUKAM KONTAKTU Z RODZIC.DZIECI ZE STENTEM 19.06.07, 13:47 Leczymy się w Poznaniu.Stent byl zakladany w wieku 5 lat Niki.Na intensywną trafila poniewąż zrobila sie je desaturacja-czyli spadla jej saturacja.Ale poleżala 1 dobę i wsio było oki.Stent mają wyjąć podczas operacji w lipcu 2007. Gradientu nie pamiętam jaki miala... Odpowiedz Link Zgłoś
casper12 Re: SZUKAM KONTAKTU Z RODZIC.DZIECI ZE STENTEM 28.06.07, 17:53 Moj synek Casperek 3 latka mial stent w aorcie ktory zostal 6 miesiecy i nastepnie operacyjnie zostal usuniety i aorta naprawiona(casperek mial 6 miesiecy). Obecnie ma stent w artere plucnej juz od ok 2 lat i wcale mu to nie przeszkadza, normalnie 1 sierpnia zostanie usuniety i zwezenie chirurgicznie naprawione. Wedlug moich lekarzy stent w niczym nie przeszkadza i jest zakladany poprzez cewkowanie , wymaga poszezania wedlug wagi i potrzeb dziecka.Do 3 miesiecy po zalorzeniu jest mozliwosc usuniecia bez wiekszej operacjii a po dluzszym czasie wykonywana jest operacja.Mam nadzieje ze w miare dobrze to opisalam , tak to wyglada z moim Casperkiem. Zabiegii i operacje Casperka wykonywane sa w Belgii poniewaz tu mieszkam. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
paso Re: SZUKAM KONTAKTU Z RODZIC.DZIECI ZE STENTEM 29.06.07, 16:44 Nasz synek miał zakładany stent , jak miał 1 miesiąc. Stent został przecięty i częściowo wyjęty podczas operacji korekcji wady w wieku 8 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś