weda3 22.06.03, 22:21 Kochane emamy! Moj kochany synek ma 3 miesiace i jeszcze nie zeszlo mu jedno z jaderek. Wiem, ze moze to trwac nawet do 2 lat, ale i tak sie niepokoje. Czy ktoras z was miala taki problem? jak sie zakonczyło? Pozdrawiam Goska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weronisia26 Re: Jedno jaderko 24.06.03, 12:28 Mój synek nie miał dwóch jąderek. Do dwóch lat nie robiliśmy nic, bo lekarz kazał czekać. Potem kazał w ciepłej kąpieli próbować ściągnąć jąderko do woreczka - tylko, że ja nie umiałam odszukać jąderka. Po 3 m-cach dostał hormonalne zastrzyki i teraz jest wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
anax2 Re: Jedno jaderko 24.06.03, 14:49 masz takie małe dziecko i już się martwisz.Chyba troszke przesadzasz.Za dwa lata możesz o tym pomyśleć.Ja dwa tygodnie temu byłam na zabiegu chirurgicznym z moim 4,5 letnim synem.Sprowadzili mu jedno jąderko do moszny i przy okazji zrobili też przepukline.Wszystko jest już wporządku,mały jest zdrów jak ryba. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: Jedno jaderko 24.06.03, 17:10 A ja bym sie martwila. Synek mojej dobrej przyjaciolki tez mial taki przypadek. No i czekali. Operacje robili mu jak mial okolo 1,5 roku. Najpierw na jedno jaderko, ktore mialo ponoc gorsza sytuacje, a pozniej niby na to lepsze. A pozniej chirurg im powiedzial, ze ta druga operacja to juz byl ostatni moment dla tego jaderka. Jakby jeszcze poczekali kilka miesiecy to juz by sie nie udalo sprowadzic jaderka. Nie pamietam szczegolow co spowodowalo ten problem, bo to bylo juz ponad 10 lat temu, ale ja bym nie bagatelizowala tylko byla pod scisla kontrola lekarska. Odpowiedz Link Zgłoś