sila7 25.07.07, 16:44 w ktorym miesiacu szczepilyscie dzici na pneumokoki, lekarz mi mowi ze moge teraz, moja corka ma 4 miesiace albo w siodmym miesiacu...sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roma5566 Re: szczepionka na pneumokoki 25.07.07, 17:00 moj syn mial szczepionke teraz czyli ma 3-m-ce Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7701 Re: szczepionka na pneumokoki 25.07.07, 17:30 ja mojego synka zaszczepilam w wieku 3,5 miesiąca. Lekarz mówił ze pneumokoki atakuja małe dzieci, wiec -wydaje mi się - że nie ma na co czekać. Tylko droga ta szczepionka....I na rotawirusy tez zaszczepilam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamafelika Re: szczepionka na pneumokoki 27.07.07, 16:09 dziewczyny drogo drogo, ale ile??? Byłam w kilku aptekach i takie kity mi nawciskali,że szkoda gadać( Pomóżcie. Mój synek ma 4 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
monikacc Re: szczepionka na pneumokoki 27.07.07, 16:13 Moja córka będzie zaszczepiona jak skonczy rok, czyli za 2 miesiące, gdyby nie to że mam 2 starszych synów w ogóle bym jej nie szczepiła, bo jesli jest jedno dziecko w domui nie ma kontaktu z innymi dziecmi to zagrożenie pneumokokami jest małe Odpowiedz Link Zgłoś
tobi00000 Re: szczepionka na pneumokoki do mamafelika 27.07.07, 16:23 Witaj. Nam p. dr. powiedziała ze szczepionka kosztuje ok. 300 zł a trzeba podać 3 razy. Wiem ze jest apteka w Warszawie gdzie można zamówić i sprowadzają najtaniej w Warszawie. Ale jeszcze tam nie byłam i nie sprawdzałam. Jutro mam wizyte u pediatry to poprosze o nazwe szczepionki i sie dowiem ile kosztuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Re: szczepionka na pneumokoki 27.07.07, 16:14 Ja zaszczepiłam moją córcię (2,5 roku) na meningokoki. Też powodują sepsę i zapalenie opon mózgowych. Szczepionkę kupiłam w Czechach za 380koron, czyli jakies 50zł. Córcia nie miała żadnych skutków ubocznych związanych ze szczepionką. POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tormienta Re: szczepionka na pneumokoki 27.07.07, 16:28 Ja szczepiłam synka szczepionką pneumokokową jak skończył 3 miesiące. Pierwsza dawka kosztowała 265zł. Jeszcze dwie + jedna jak będzie miał 2 latka. To rzeczywiście duży wydatek... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka13_1975 Re: szczepionka na pneumokoki 27.07.07, 16:35 Szczepiłam córcie na pneumokoki (Prevenar)koszt jednej dawki 280 zł córcia maiła już 3 dawki i teraz w sierpniu ma ostatnia 4 (córka ma 1,5 roczku). Po trzeciej dawce jest rok przerwy i podaje się czwartą dawkę przypominająca. Córcia pierwszą dawkę otrzymała w 3 m-cu. Mam jeszcze zamiar zaszczepić na meningokoki koszt szczepionki to 150 zł i po ukończeniu przez dziecko roku jest tylko jedna dawka - ale to trochę później. Odpowiedz Link Zgłoś