0.beata90 10.08.07, 12:13 Mama pytanko jak i kiedy zaczac stosowac Plantex?? Mala na 2 tyg., Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mk271 Re: Plantex???? 10.08.07, 12:16 spokojnie juz mozesz zastosowac - jest od 2 tyg życia. ja moim trzymiesieczniakom i tak rozcienczam tzn robie z 1 saszetki 100ml Odpowiedz Link Zgłoś
tobi00000 Re: Plantex???? 10.08.07, 12:16 Od urodzenia można. Mój miał 2 tyg jak zaczęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mk271 Re: Plantex???? 10.08.07, 12:17 aha ja daje miedzy karmieniami tak co drugo dzien. w ulotce jest napisane ze po jedzeniu lu mozesz dosypac do mleka. 1 saszetka na 50mlwody Odpowiedz Link Zgłoś
0.beata90 Re: Plantex???? 10.08.07, 14:04 Podalam malej po przebudzeniu troche sie prezy i poplakuje czy to ok Odpowiedz Link Zgłoś
donna28 Re: Plantex???? 10.08.07, 16:26 Nie wiem, moja właśnie się odpręża po Planteksie i jeszcze w trakcie picia robi kupkę, to że popłakuje to chyba nie od Planteksu, może od czegoś innego, chociaż kto wie? Plantex zawiera koper włoski, mówią że u niektórych dzieci wzmaga to ból brzuszka i gazy (u nas działa cudownie akurat) Odpowiedz Link Zgłoś
tobi00000 Re: Plantex???? 10.08.07, 16:29 Tak od razu to nie działa. po jakiś 2 godzinach zaczyna. Mój mały też wtedy sie pręży ale tylko chwilkę jak wypuści to pierwsze bączki. A później to już prutkuje swobodnie ) Dziś mały miał wzdęcie ale poradziliśmy sobie masażem i mały zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
0.beata90 Re: Plantex???? 10.08.07, 16:35 hej ona dalej sie prezy i wybudz ze snu macha nerwowo raczkami trzeba byc cierpliwym oby pomoglo Odpowiedz Link Zgłoś
tobi00000 Re: Plantex???? 10.08.07, 16:44 Cierpliwości. A może chce jej sie odbić. Ponoś ją troszkę pionowo. Albo pomasuj brzuszek lub połóż na brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
tobi00000 Re: Plantex???? 10.08.07, 18:16 Hej. I jak malutka? Pomogło? Wiem że było ciężko mała sie prężyła ale powinno być już lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
julka261 Re: Plantex???? 10.08.07, 22:23 dawałam od 3 tyg życia od kiedy zaczął dostawac mleko modyfikowane .... u mnie działał cuda .... polecam .... Odpowiedz Link Zgłoś
0.beata90 Re: Plantex???? 12.08.07, 13:16 HEj !! Powiem ze pomogl ale dzisiaj rano malutka nie mogla kupki zrobic i ja brzuszek bolal dalam jej plantex zasnela na godz i potem znowu to samo krzyk prezenie sie je po 5 min co troche albo co godz (karmie piersia) nie wiem czy to dobrze wczoraj juz dobrze ssala ale dzisaij znowu sie zaczyna daje jej 10ml po jedzeniu ale od 7 rano tak siedzimy i kolyszemy Odpowiedz Link Zgłoś
tobi00000 Re: Plantex???? 12.08.07, 20:44 Hej. Mam tylko nadzieję ze ten plantex to rozrabiasz w 50ml ale podajesz jej tylko 10ml!!!! Czemu nie dajesz jej wszystkiego tak jak na ulotce? Odpowiedz Link Zgłoś
julka261 Re: Plantex???? 12.08.07, 21:00 mój mały lubił plantex wiec od samego początku rozrabialam mu saszetke w 100-120 ml wody ....z tym, ze wciągał wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
0.beata90 Re: Plantex???? 12.08.07, 23:53 Rozrabiam w 50 ml ale dawalam jej po 10 po kazdym jedzeniu ale teraz jej daje calosc jak chce moze pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
kaskas1977 Re: Plantex???? 13.08.07, 17:38 U moich blizniakow po plantexie kolki sie makabrycznie nasilily.Nie na kazde dziecko koper dobrze dziala niestety Odpowiedz Link Zgłoś
pinki.78 Re: Plantex???? 13.08.07, 18:00 u nas dokladnie tak samo, odstawilismy koper we wszelkich postaciach i facet szczesliwy, a po plantexie ewidentnie sie meczyl a na poczatku mielismy wrazenie ze faktycznie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
anita.sz Re: Plantex???? 14.08.07, 10:27 zaczęłam podawać, gdy polawiły się kolki czyli po miesiącu. Najpierw bardzo protestowała, bo nie chciała czegoś innego niz mleczka, ale za 3 razem załapała.Teraz pije z apetylem, no i pomogło na kolki Odpowiedz Link Zgłoś
mamadomka Re: Plantex???? 14.08.07, 15:03 mam 5 tyg synka i też ma podobne obiawy jak twoja mała. jeszcze nie wiem dokładnie co to ale przypuszcza ze to moja wina(też karmie piersia). od początku jadłam praktycznie wszystko (oprócz tych wzdęciowych potraw)tak zalecali w szpitalu. przez 4 tygodnie było poprostu książkowo, od tygodnia mamy problem który bardzo przypomina kolke choć mam nadzieje że nie jest nią. dawałam małemu na początku plantex, wydawało mi się żę pomaga ale zdecydowałam zacząć od siebie. odstawiłam mleko,nabiał itd. staram się jeść dużo potraw z błonnikiem(apropos to szukam informacji na temat diety kobiety karmiącej) po to by po kilku dniach (narazie zobacze czy to rzeczywiście to, mam wrażenie że jest lepiej) zacząć wprowadzać pojedynczo różne produkty. wydaje mi się że mój mały ma wzdecia, jadam jabłka by mu pomóc i widze różnice. może zbieg okoliczności ale czas pokaże. dziś jest całkiem nieźle.zobaczymy. odstawiłam też żelazo bo sama też miałam zaparcia a zostało mi tylko 3 witaminy. jak opanuje sprawe to zaczne brac spowrotem ale witaminy dla kobiet karmiących te co brałam w ciąży,bo po nich było ok, nie miałam zaparć, choć koleżanki, które też były w ciąży skarżyły się. jestem za granicą brałam polskie witaminy (cały komplet w jednej), a w szpitalu przepisali mi francuskie i to samo żealzo, wolałam brać moje ale położna ich nie znała i zaleciła te francuskie. może to to sama nie wiem. a ty co jadasz? masz diete? Odpowiedz Link Zgłoś
0.beata90 Re: Plantex???? 14.08.07, 15:37 Diety nie mam ale ni jadam duzo rzeczy , mleko oddstawilam oraz przetwory nie jadam owocow nie pijam sokow i wszystko gotowane kurczaczek na kostce rosolowej nic wzdymajacego kapusta fasola kalafior za to duzo marchewkii i zaczynam powoli rozszerzac moja diete slyszalam ze do miesiaca trzeba sie powstrzymywac potem jest lepiej a ja daje malej plantex a jak wypija to sama herbatke koperkowa bardzo slaba mama mi podpowiedzialam wiem ze dziecko sie napija ale musze powiedziec ze dziala mala nie ma juz takich kolek chociaz podczas snu strasznie sie prezy i postekuje nie wiem od czego to jest ale jutro moi rodzice przyjezdzaja wiec mamam bedzie kolo mnie i cos poradzimy a mala je lepiej tez nawet ze popija herbatke czasami dziecia chce sie pic Odpowiedz Link Zgłoś