beatka.g 03.07.03, 22:06 Moja coreczka ma 8 miesiecy i powiekszone piersiatka.Czy ktos wie z czym to sie je? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joa_boa Re: Powiekszone piersiatka 04.07.03, 08:18 Powiększenie piersi ma związek z dziełaniem niektórych hormonów i u niemowląt się to zdarza - ale myślę, że lepiej pokazać małą endokrynologowi dziecięcemu. Odpowiedz Link Zgłoś
minutek1 Re: Powiekszone piersiatka 04.07.03, 10:00 no to sie wystraszyłam.Moja Mała tez ma takie pulchne cycyszki,jakby tłuściutkie,a cała jest raczej chudzieńka.Ma 11 miesiecy ,zwróciłam na to uwagę jakieś 3 mieiące temu ,pytałam pediatre ,jak zwykle popatrzyła na mnie z"z politowaniem",ze znów coś wymyślam(według niej oczywiście).A teraz po tym poście to sama nie wiem,może to faktycznie cos nie tak z hormonami.Moze ktos jeszcze cos napisze i raczej nas uspokoi?a może faktycznie trzeba szukac opinii u specjalisty endokrynologa???? Odpowiedz Link Zgłoś
dora31 Re: Powiekszone piersiatka 04.07.03, 10:14 hej Córcia mojej kuzynki miała taki problemik.Pediatra podczas rutynowego zabiegu stwierdziła powiększone gruczoły piersiowe (dziecko miało wtedy ok roku) i wysłała na konsultację do jakiegoś specjalisty (nie pamiętam już do jakiego).Pediatra trochę ich jeszcze postraszyła,że dziecko może już zaczęło dojrzewać,a miało przecież 1 roczek!!!Mieli nawet sprawdzać czy nie rośnie jej owłosienie łonowe!!! Po badaniach lekarz wystraszonym rodzicom oznajmił,że wszystko jest w porządku.Musieli ograniczyć jej niektóre pokarmy,z tego co pamiętam były to jajka,kurczak... Potem wszystko wróciło do normy Mała mała po prostu duży apetyt,a oni dawali jej tego za dużo. Na pewno u Twojej córeczki też jest wszystko w porządku.Możesz powiedzieć jednak o tym pediatrze,rozwieje on Twoje wątpliwości. pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: Powiekszone piersiatka 04.07.03, 21:40 Moja sześcioletnia córka jest z tego powodu od 7 miesiąca życia pod kontrolą ginekologa dziecięcego. Raz w roku ma robione usg jajników i macicy, aby wykluczyć przedwczesne dojrzewanie. Odpowiedz Link Zgłoś
beatka.g Re: Powiekszone piersiatka 04.07.03, 23:14 Dziekuje Wam za wsparcie.We wtorek idę do lekarza, zobaczymy co na to powie. domowy pediatra nie ma wyrobionego zdania, więc ide na konsultacje. mówi, ze u pulchnych dzieci to się zdarza, ale moja coreczka do takich nie nalezy, wiec zobaczymy.A kurczaka, ani jaja nie miala w ustach, wiec chyba to nie dieta. Jada indyka z Gerbera jedynie i proste zupki. Pamietam jednak,ze moja siostrzenica bedac w tym wieku tez miala powiekszone piersi. Ale zobaczymy.Pozdrawiam .Beata Odpowiedz Link Zgłoś
beatka.g Re: Powiekszone piersiatka 05.07.03, 13:49 Bylam u pediatry i mam się nie przejmowac tym. Taki stan moze trwac do roku.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś