magda.tyl 13.11.07, 15:13 Czy można jednocześnie podawać cebionmulti, vigantol i hemofer? Tzn na raz na łyżeczce przed karmieniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justii00 Re: Podawanie witamin i żelaza 13.11.07, 15:16 Nie powinno sie jednoczesnie tylko w odstepach czasu.Ja cebion daje po zupce a vigantol przed spaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
asia19813 Re: Podawanie witamin i żelaza 14.11.07, 10:22 ja podaję oddzielnie, vigantol wieczorem prosto do buzi, wtedy wiem że na pewno podałam, a cebion wkraplam do herbatki, bo Zuzia nie znosi tego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
madz-ia30 Re: Podawanie witamin i żelaza 15.11.07, 21:33 Witam mam pytanie,witaminy to wiadomo w jakim celu się podaje(mojej córeczke lekarz nie zaleca bo i tak jest duża i zdrowa) ale w jakim celu daje się żelazo - czy to ma jakiś może wpływ na trawienie i wypróżnianie? Odpowiedz Link Zgłoś
el.sylwana Re: Podawanie witamin i żelaza 15.11.07, 21:35 może zatwardzać i powodować bardzo ciemne stolce nawet prawie czarne Odpowiedz Link Zgłoś
madz-ia30 Re: Podawanie witamin i żelaza 15.11.07, 21:37 niedobór żelaza może powodować twarde stole????????? Odpowiedz Link Zgłoś
el.sylwana Re: Podawanie witamin i żelaza 15.11.07, 22:00 żelazo daje sie przy anemii a podawanie żelaza powoduje twarde i ciemne stolce Odpowiedz Link Zgłoś
anita.sz Re: Podawanie witamin i żelaza 15.11.07, 21:38 żelazo podaje się przy anemi. Ja podaję Ferrum. Zelazo powinno się podawać 30 min przed lub po podaniu mleka i naczej się nie wchłonie. Można podać z cebionemczyli vit C bo wtedy lepiej jest przyswajane przez organizm. Odpowiedz Link Zgłoś
el.sylwana Re: Podawanie witamin i żelaza 15.11.07, 21:36 oddzielnie - vigantol powinien być podawany z mlekiem Odpowiedz Link Zgłoś
ogiagu Re: Podawanie witamin i żelaza 15.11.07, 21:58 Żelazo podaje się przy anemii dziecka, może powodowac i zatwardzenia i biegunkę, stolce sa z reguły wtedy ciemne. A najlepiej podawac z wit.C, bo wtedy zelazo lepiej sie wchłania, przed posiłkiem z 15 min albo po posiłku. Odpowiedz Link Zgłoś