anita232323 Re: Sucho w nosku 04.12.07, 20:44 Moja córeczka od 3 dni ma sucho w nosku.Cały czas wydaje się jakby miała zatkany nosek. Kataru nie ma, chociaż zaczęło się wszystko od kichania. W nocy nie ma problemu bo oddycha przez nos, a w buzi ma smoka. W ciągu dnia gdy próbuje oddychać noskiem to zaczyna kaszleć, sucho. Dzisiaj miała temp. 37,6, 37,4 i zachowuje się normalnie.Nie chcę od razu lecieć do pediatry,który napewno przepisze antybiotyk (jak zwykle). Rozwieszone mam również ręczniki na kaloryferach. I dodam jeszcze, że nie ma żadnej zmienionej wydzieliny z noska. Czy może macie jakieś własne sposoby na Odpowiedz Link Zgłoś
justros Re: Sucho w nosku 05.12.07, 00:00 Tak woda morska disne mar albo psyhodyne czy coś takiego! Weż trochę na wacik i posmaruj dziecku w nosku to powinno jej zwilżyć śluzówkę i będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: Sucho w nosku 05.12.07, 10:46 Można też używać wodę morską w sprayu (Sterminar, Marimer i in.), po prostu psiknąć do nosa, nadmiar co wycieknie wytrzeć - to nawilża śluzówkę. Odpowiedz Link Zgłoś