kjuber 12.12.07, 11:30 Witam. Czy mogłybyście coś więcej napisać o objawach przy tego typu zapaleniu płuc. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maga785 Re: Atypowe zapalenie płuc-objawy 12.12.07, 11:50 U nas był poranny,męczący kaszel i lekko powiększone węzły chłonne.Wcześniej był katar... Zapalnie płuc stwierdzone dopiero po badaniu rtg. Odpowiedz Link Zgłoś
awuka Re: Atypowe zapalenie płuc-objawy 12.12.07, 12:17 atypowe zapalenie płuc to inaczej bezobjawowe zap.płuc. U nas nie było gorączki, stan ogólny super, nieosłuchowe, OB w normie. Zastanowił nas przeciagający się kaszel(nocny).Zrobiliśmy rtg płuc i wyszło. Niestety antybiotyk chyba nie pomógł... dzisiaj ide znowu do lekarza bo objawiam się nawrotu choroby, córka znowu kaszle w nocy, a było już tak ze przespała całą noc. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_marunia Re: Atypowe zapalenie płuc-objawy 12.12.07, 12:42 U nas tylko paskudny kaszle (choć sporadyczny, nie kaszlał dużo), zero gorączki i innych objawów. Najpierw było zapalenie ucha środkowego Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasia6 Re: Atypowe zapalenie płuc-objawy 12.12.07, 16:24 U NAS BYŁO TAK LEKKI KASZEL (MOZE KILKA RAZY DZIENNIE) SUPER APETYT BRAK GORĄCZKI TYLKO OCZKA JAKIES ZAPUCHNIĘTE, KILKA RAZY WIZYTA U PULMUNOLOGA OSŁUCHOWO NIBY NIC I DOPIERO RTG PŁUC WYKAZAŁO - ANTYBIOTYK I PO KILKU DNIACH TO SAMO DRUGI RAZ ZAPALENIE PŁUC - JUZ NIE MAM SIŁY - DZIS JEDZIEMY NA KONTROLE Odpowiedz Link Zgłoś
kjuber Re: Atypowe zapalenie płuc-objawy 14.12.07, 11:07 Ten lekki kaszel był mokry czy suchy? Jak tam po kontroli? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Atypowe zapalenie płuc-objawy 14.12.07, 15:35 objawy jak przy zwykłym przeziebieniu. Jak w tak razie mozna to zdiagnozowac-tylko RTG? znaczy jak moja latorośl wiecznie kaszle, ma opuchniety oczy i powiekszone wezly to jest szansa ze ma at.zap pluc? dostal a/biotyki 2 tyg. temu na zapalenie oskrzeli, teraz bierze kolejny za zapalenie zatok-a/biotyk Rivomycyna, dosc szerokie spektrum dzialania. To moze w razie gdyby mial zap. pluc to zadziala takze? Dostaje juz szalu przy tych ciaglych chorobach mojego dziska. Dom zamiania sie w apteke a ja z zegarkiem pilnuje godzin podania lekow. Czasem mam ochote wziac wielki zamach i wszystkie te leki wyrzucic do kosza Odpowiedz Link Zgłoś