Dodaj do ulubionych

Krówki popularne z Żywca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 00:16
Jada ktoś? Bo nie wiem czy mi się smak aż tak zmienił, czy oni robią coraz paskudniejsze krówki. Kiedyś potrafiłam zjeść kilogram, było to jakieś 10 lat temu. Kupiłam znowu i strasznie się rozczarowałam. Chciałam poczęstować znajomych "pysznymi krówkami", a tu taka kicha. Strasznie śmierdzą margaryną, smakują właściwie jak zjełczała margaryna...
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Krówki popularne z Żywca 11.08.11, 00:17
      Bo krowek nie robi sie z zywca, tylko z mleka.
      • krzysztofsf Re: Krówki popularne z Żywca 11.08.11, 01:35
        Te sa najlepsze :)
        Zanim nie skosztowalem, myslalem, ze to polska specjalnosc...

allegro.pl/krowki-w-czekoladzie-zlote-abk-0-5-kg-z-ukrainy-i1757029712.html
        • wadera3 Re: Krówki popularne z Żywca 11.08.11, 08:56
          Nie, no, krówki w czekoladzie, to chyba nieporozumienie.
          Krówka, to krówka, bez dodatków.
          A najlepsze jakie jadłam, to produkowane w Inowrocławiu, kiedy byłam tam w sanatorium zażerałam się nimi.
          "Nasze" z Milanówka są też przepyszne, ale te inowrocławskie dużo lepsze.
          • horpyna4 Re: Krówki popularne z Żywca 11.08.11, 09:32
            Najlepsze to były kiedyś z mleczarni Mokotów, po prostu niebo w gębie. Ale większość z was jest za młoda, żeby je pamiętać...
            • wadera3 Re: Krówki popularne z Żywca 11.08.11, 13:09
              Horpyno kochana, z mleczarni Mokotów pamiętam, bom je za murem miała, a nieraz ktoś z pracowników, wyniósł garść dzieciakom, co im ślinka kapała po brodach;)
          • krzysztofsf Re: Krówki popularne z Żywca 11.08.11, 21:44
            > Nie, no, krówki w czekoladzie, to chyba nieporozumienie.

Sa naprawde niesamowite :)
            Konsystencja wrecz polplynna , czekolada nie przypomina tej z drumle - bardzo delikatnie nia mazniete - naprawde niesamowite.
            Cos innego niz nasze, ktore sa przewaznie bardziej kruche, czasem z lekko wilgotnym wnetrzem.

Powyzszymi czestowal mnie ktos po wycieczce do Lwowa - standardowy zalecany zakup turystyczny.
        • znana.jako.ggigus Re: Krówki popularne z Żywca 11.08.11, 11:17
          pyszne sa, to fakt!
          • Gość: x Re: Krówki popularne z Żywca IP: *.adsl.alicedsl.de 11.08.11, 23:16
            ty weganka i je jadasz???skandal;-)
            • znana.jako.ggigus nie jestem weganka 11.08.11, 23:34
              co za uparte plotki
              • Gość: x Re: nie jestem weganka IP: *.adsl.alicedsl.de 12.08.11, 01:22
                nie jestes weganka?przeciez ani mleka ani masla ani jajek nie jadasz,tak wynika z twoich postow.
      • Gość: Kasia Re: Krówki popularne z Żywca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 23:29
        A kto twierdzi, że są robione z Żywca? Z tego co pogooglałam, to są co najmniej dwie firmy robiące krówki popularne - te o które mi chodzi są z firmy żywieckiej. Krówki na tym forum były w wątkach archiwalnych zachwalane i uwielbiane, podobnie jak krówki z Milanówka (znam, są nawet niezłe). Krówki te, o które pytam, zwane są również krówkami ze stokrotką :) Kiedyś je uwielbiałam, skład się niby nie zmienił, bo pamiętam z dzieciństwa papierek, ale smak już nie ten, więc pewnie coś się zmieniło w procesie produkcyjnym, albo w proporcjach - ciężko mi zgadnąć co. A może to po prostu mój pech, trafiłam na jakąś złą partię, a te krówki dalej są nieziemsko smaczne..?
        • krzysztofsf Re: Krówki popularne z Żywca 11.08.11, 23:37
          Czasem nam samym smak sie zmienia - z racji wieku i innych potrzeb organizmu, z racji wielu roznorodnych doswiadczen smakowych w miedzyczasie, podnoszacych poprzeczke naszych oczekiwan.
          • Gość: dorotka Re: Krówki popularne z Żywca IP: *.hsd1.il.comcast.net 12.08.11, 07:42
            To ja Was przebije :-) Z mleczarni Mokotow to ja jeszcze ciepla mase jadlam.Pamietam tez szare papierowe torby a w nich te krowki w papierkach zolto niebieskich z czerwona krowka.Przepraszam bardzo,ale ci co nie jedli krowek z Mokotowa to nie wiedza co to sa krowki :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka