celina18 08.08.03, 09:36 Moja 2 miesięczna córeczka ma straszne kolki. Niedawno sprowadziłam lek Sab simplex. Jest podobno b. dobry. Lecz jak go dawkować aby nie faszerować dziecka i jednocześnie pomogło. Z góry dziękuję za pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azyjewska Re: Sab simplex - jak dawkować? 30.08.03, 13:00 Ja też stosuję ten lek. Od położnej która zajmuje się dystrybucją tego leku dowiedziało się jak go dawkować. 60 kropli na dobę to dawka maksymalna.Jednorazowa dawka nie powinna przekraczać 15 kropli. Ja również podaję saba mojemu miesięcznemu dziecku który ma kłopoty z oddawaniem gazów (bo tak właśnie działa ten preparat) z dobrym efektem. Jest to lek który nie wchłanie się do organizmu i nie ma obawy jego przedawkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiaolusia1 Re: Sab simplex - jak dawkować? 30.08.03, 13:29 Ja dodawałam zapobiegawczo 10-15 kropli do każdego karmienia (butelką) jesli karmisz piersią to na łyżeczce. Po jakims miesiacu czy półtora, dawałam tylko gdy była potrzeba, tzn kolka. Po 3 miesiacu zycia, rzeczywiscie kolki ustały. Zmieniłam tez mleko na Nan Sensitive dla dzieci z problemami trawiennymi i kolką Odpowiedz Link Zgłoś
ewa20033 Re: Sab simplex - jak dawkować? 30.08.03, 15:09 W niemieckiej aptece powiedziano, ze 15 kropli raz dziennie. Zgodnie zresztą z ulotką. I tak podawalam. Pozdrawiam Ewa, mama Lenki Odpowiedz Link Zgłoś
mikulka Re: Sab simplex - jak dawkować? 30.08.03, 15:53 Witaj, maksymalnie można podawać 3 razy po 15 kropli, jeżeli karmisz piersią to podawaj na łyżeczce, a jak kamisz butelką to do mleczka. Krople te przywiózł mój mąż z Niemiec i niemiecki pediatra tak kazał dawkować. Mój Mokiłaj na początku dostawał 15 kropli ale pediatra kazał zmniejszać ilość kropli i na końcu wystarczało 3 razy po 5 kropli. W ulotce zalecają nie przekraczać dawki którą Tobie podałam. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
osica Re: Sab simplex - jak dawkować? 30.08.03, 17:07 Dziewczyny! A wiecie może jak załatwić ten SabSimplex w Polsce????? W aptekach pewnie nie ma..... Dzieki za podpowiedź! Pozdr., Anka Odpowiedz Link Zgłoś
mikulka Re: Sab simplex - jak dawkować? 30.08.03, 22:29 osica napisała: > Dziewczyny! > A wiecie może jak załatwić ten SabSimplex w Polsce????? W aptekach pewnie nie > ma..... > Dzieki za podpowiedź! > Pozdr., Anka Anka, napisz do mnie na priv jak chcesz te kropelki ,iwona_l@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś