renia.w.2 19.01.08, 13:14 mojej córeczce od kilku dni łzawią i ropieją oczka,nie wiem dlaczego,co się mogło stać.nie wiem co mam robić,może czymś się przemywa?proszę pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.stalowa Re: pomocy!łzawiące oczko 19.01.08, 13:39 udaj sie do okulisty dzieciecego bo najprawdopodobniej to jakis wirus. Moja malenka miala zapalenie spojowki w prawym oczku.Stosowalismy torbex-antybiotyk w kropelkach.A do czestego przemywania oczek uzywam sterylnych gazikow i soli fizjologicznej.Pamietaj ,ze oczka musisz przemywac bardzo czesto,od zewnetrznej strony do srodka i tylko raz tym samym gazikiem.Poza tym musielismy masowac powieke zeby udroznic kanalik-ale to pokaze Ci juz specjalista.Leczenie zajmuje zwykle 3 dni,ale nie powinnas tego bagatelizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
amel22 Re: pomocy!łzawiące oczko 19.01.08, 18:41 Ja przemywałam synkowi solą fizjologiczną,oraz otrzymałam od lekarza kropelki -trzeba pamietać że należy je stosować max.7 dni.Zaraz przeszło.Idź do lekarza zapewne to infekcja bakteryjna. Odpowiedz Link Zgłoś
julciazosia2007 Re: pomocy!łzawiące oczko 19.01.08, 22:05 moja Julka też miała ten sam problem. Bylismy u okulisty bo pediatra nas nastraszył, ze to moze być zatkany kanalik łzowy. Ale okazało się że pomogły kropelki i delikatne uciskanie oczka w samym rogu koło noska. Po kilku dniach przeszło Odpowiedz Link Zgłoś
ingapol Re: pomocy!łzawiące oczko 19.01.08, 22:15 jeśli dziecku ropieje oczko to natychmiast do okulisty. Ja zbagatelizowałam, przemywałam sola fizjologiczną i rumiankiem i córeczka dostała gradówki. A z tym nie tak łatwo można sobie już poradzić Do okulisty nie trzeba skierowania. Nie wiem w jakim mieście mieszkasz. Zazwyczaj wszędzie są długie kolejki, ale zaznacz w rejestracji ze to malutkie dziecko i prawdopodobnie zostaniesz przyjęta tego samego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś