mamakuby75 02.03.08, 18:55 moj 8 mies synek niestety zachorowal na zapalenie oskrzeli,co mnie bardzo martwi,dostal Klacid i bardzo Was prosze o opinie na temat tego antybiotyku,czy stosowalyscie i czy jest skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra1977 Re: czym leczylyscie??? 02.03.08, 19:24 nie bardzo rozumiem. dlaczego martwi Cie fakt, ze dziecko dostalo antybiotyk w przypadku zapalenia oskrzeli. Homeopatia, czy domowymi sposobami tego nie wyleczylabys na pewno. Klarytromycyna powinna sobie poradzic z ta choroba bardzo szybko, bo jest to dosc powszechny i skuteczny antybiotyk stosowany w infekcjach dotyczacych zatok, gardla, ucha, oskrzeli, pluc. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakuby75 Re: czym leczylyscie??? 02.03.08, 21:00 mnie nie martwi fakt ze dziecko dostalo antybiotyk tylko ze jest chore a o klacid pytam o jego skutecznosc i jak sie sprawdzil bo kolezanki dziecko mialo po nim biegunke,przy zapaleniu oskrzeli nawet bym nie pomyslala o domowych sposobach dlatego wybralam sie do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: czym leczylyscie??? 02.03.08, 23:26 rzeczywiscie antybiotyki dzialaja dosc inwazyjnie. Dla malego, jeszcze nie w pelni dojrzalego przewodu pokarmowego dziecka, jest to naprawde duze obciazenie. Mam nadzieje, ze lekarz dal Ci jakis probiotyk oslonowo... Klacid jest dobrym i skutecznym antybiotykiem i wierze, ze szybko zadziala. Zdrowka zycze, trzymajcie sie cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
mamakuby75 Re: czym leczylyscie??? 03.03.08, 08:32 dziekuje,jako probiotyk podaje dicoflor 30,mam nadzieje ze Klacid szybko zadziala.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
noovaa Re: czym leczylyscie??? 02.03.08, 19:37 Skuteczność leku zależy od dziecka i matki. Moja miała zapalenie oskrzeli też coś koło 8 miesiąca. brała Klacid 3 tygodnie. Pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
limmar Re: czym leczylyscie??? 03.03.08, 12:41 To jest z Wikipedii: Leczenie * odpoczynek do momentu ustąpienia gorączki * zakaz palenia tytoniu * inhalacje nawilżające drogi oddechowe * leki przeciwzapalne (przeciwgorączkowe) * leki poprawiające drożność nosa w przypadku kataru * leki przeciwkaszlowe w przypadku uporczywego kaszlu * leki mukolityczne w przypadku zalegania wydzieliny w oskrzelach * leki rozszerzające oskrzela w przypadku duszności * leki przeciwwirusowe w przypadku zakażeniem wirusem grypy (amantadyna, oseltamiwir, zanamivir) * antybiotyki w wypadku zakażeń bakteryjnych Tylko w ostatnim punkcie piszą o antybiotyku (przy zakażeniu bakteryjnym). Nie wiem dlaczego tak chętnie lekarze leczą to antybiotykami. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: czym leczylyscie??? 03.03.08, 12:54 widocznie lekarz stwierdzil, ze zakazenie jest baktryjne i sytuacja wymaga podania antybiotyku. Odpowiedz Link Zgłoś