Dodaj do ulubionych

podpowiedzcie, jak złapać mocz

07.03.08, 21:02
Witajcie.
Podpowiedzcie, proszę, jak złapać mocz u dziewczynki (rok i 9 m-cy). Musimy to zrobić jak najszybciej.
Stosowaliśmy już następujące metody:
- próba złapania podczas korzystania z nocnika - nic z tego, bo córka od ok. miesiąca jest obrażona na nocnik i wieje, aż się kurzy
- rozebrana do rosołu stała w wannie godzinę (woda się lała, córka była polewana itd.), a siusiu zrobiła od razu po wyjęciu... do pieluchy
- latanie z pojemnikiem za golasem - bez efektu
- woreczka nie da sobie przykleić (zresztą prawdopodobnie pobranie woreczkowe jest przyczyną niezbyt dobrych wyników analizy).
Brakuje mi pomysłów. Proszę, podpowiedzcie coś, będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam,
HaHalszka

PS Zaglądałam do wyszukiwarki, ale z marnym skutkiem.
Obserwuj wątek
    • nasyceni Re: podpowiedzcie, jak złapać mocz 07.03.08, 21:06
      ja mojego malucha zlapalam wlasnie na woreczek,tez darl sie jak
      opetany jak mu przyklejalam ale wyjscia nie bylo a probowalam
      wszystkiego,zaloz jej woreczek i na to pampersa,daj duzo pic,pewnie
      pomarudzi ze ja swedzi,,tam''ale wkoncu nasiusia,powodzenia zycze
      • hahalszka nasyceni 07.03.08, 21:09
        Dziękuję za odpowiedź i dobre słowo. Niestety, ta metoda nie działa sad A pić
        młoda też nie chce sad
    • ganetka4 Re: podpowiedzcie, jak złapać mocz 11.03.08, 14:40
      Ostatnio pobierałam mocz u mojego synka ( rok i 8 miesięcy)w następujący sposób (u dziewczynki też powinno się tak udać, chyba...)

Rano wstałam wcześniej od synka, przygotowałam mu flachę mleka( to jego pierwszy posiłek tuż po przebudzeniu)po czym musiałam małego obudzić, następnie wzięłam go do łazienki, obmyłam, potem z gołą pupą postawiłam na rozłożonym starym ręczniku na podłodze i dałam mleczko ( mały pije z butelki przez słomkę, no i tym razem pił na stojącowink) a ja czekałam w pełni gotowości z pojemniczkiem na mocz w ręce... Niecałe 3 minuty ( w czasie których już chciał mi zwiać, ale dałam mu książeczkę do oglądania) po wypiciu flaszki mleka zaczął sikać, więc spokojnie złapałam próbkę i to jeszcze ze środkowego strumienia;P

Może trochę się rozpisałam, ale gdzieś wyczytałam ,że zazwyczaj dzieci chcą siusiu po pierwszym obfitym jedzeniu- u nas się to sprawdziło.

Pozdrawiam i powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka