agadd02 18.10.03, 15:41 nie mogę mojemu małemu podawać żadnych czopków, jaki syrop lub inne lekarstwo przeciw gorączce jest najbardziej skuteczne proszę napiszcie mama mysika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anatemka Re: co na gorączkę oprócz czopków??? 18.10.03, 16:06 To wszystko zależy od dziecka. Np. na mojego syna najlepiej działa ibufen, a apap wcale. Dobre są też okłady chłodzące na głowę i wątrobę, albo kąpiele w letniej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lidqa Re: co na gorączkę oprócz czopków??? 18.10.03, 17:33 panadol dla niemowlat w syropku Odpowiedz Link Zgłoś
lili111 Re: co na gorączkę oprócz czopków??? 18.10.03, 18:31 Panadol, lub Ibufen. Ten drugi jest lepszy bo dodatkowo działa przeciwzapalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
domali Re: co na gorączkę oprócz czopków??? 23.10.03, 11:45 Ja 'od zawsze' podaję synkowi Panadol w syropie i zawsze szybko i skutecznie działa... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_do_kwadratu Re: co na gorączkę oprócz czopków??? 19.10.03, 11:26 Panadol, Apap, Calpol- zawierają paracetamol- są syropki, niektóre są w kroplach Ibufen, Ibum i Nurofen zawierają ibuprofen- są silniejsze i mają dodatkowo działanie przeciwzapalne- ostrożnie z dawkowaniem!!! Ja polecam wkład do lodówki turystycznej zamrożony włożyc w poszewkę i dzieciakowi na brzuszek- efekt murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: co na gorączkę oprócz czopków??? 20.10.03, 23:15 I jeszcze Efferalgan (również zawiera paracetamol). A z ciekawości - czemu nie możesz zakładać dziecku czopków ??? Pozdrawiam, Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
agadd02 Re: dlaczego nie czopki 21.10.03, 10:11 mój maluch urodził się z wadą odbytu, ma zarośnięty odbyt, kupę robi przetoką, na dzień dzisiejszy chodzimy mniej więcej 2 razy w tyg. na kalibrację czyli poszerzanie tej przetoki, więc chciałabym mu oszczędzić niepotrzebnego stresu przy zakładaniu czopków pozdrawiam i życzę zdrówka mama mysika Odpowiedz Link Zgłoś
sylvic Re: co na gorączkę oprócz czopków??? 21.10.03, 09:40 W naszym przypadku Nurofen - jedyny skuteczny. APAP i Efferalgan kompletnie się nie sprawdziły. Calpol - skuteczny, ale smakowo niezjadliwy dla mojego dzicka. Odpowiedz Link Zgłoś
kari7 Re: co na gorączkę oprócz czopków??? 22.10.03, 15:43 J apodaję Ibufen - jest bardzo skuteczny.wcześniej Panadol.Calopl w ogóel nie działal na małego.A Ibufen jest dodatkowo przeciw zapalny. Odpowiedz Link Zgłoś
agadd02 Re: co na gorączkę oprócz czopków??? 22.10.03, 16:18 ok, dzięki za rady ostatecznie zdecydowałam że ibufen rzeczywiście jest dla nas najskuteczniejszy, tyle że mały go wręcz niecierpi, więc zastosowałam metodę : mały dostaje miarkę na raty popijając między kolejnymi łyczkami herbatką lub soczkiem i jakoś wmuszam do niego te pół łyżeczki jeaszcze raz dzięki :o) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_do_kwadratu Re: co na gorączkę oprócz czopków??? 23.10.03, 09:09 Faktycznie Ibufen jest niedobry. moi chłopcy woleli Nurofen. Jednak należy pamiętać o ścisłym stosowaniu się do zaleceń i nie przekraczaniu dawki max. To silny środek. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś