monika18041976 09.12.08, 14:17 Czy ktoś z Was chodził do jaskini solnej i czy rzeczywiście pomaga w leczeniu górnych dróg oddechowych. Czy częste uczęszczanie do takiego miejsca zapobiega powstawaniu chorób. Proszę o jakieś opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotamakota1 Re: grota ( jaskinia ) solna 09.12.08, 14:19 Częste przebywanie wśród ludzi chorych (bo tacy właśnie tam przychodzą) raczej nie może pomagać... To nie tylko moja opinia ale i wielu lekarzy i mam których dzieci po takich wizytach lądowały w łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
monika18041976 Re: grota ( jaskinia ) solna 09.12.08, 14:23 byłam dwa razy i jak narazie byliśmy sami. Podobno mówią , że jedna wizyta 45 min to tak samo jak przebywanie nad morzem w czasie sztormu, czy to prawda? czy jest ktoś kto chodził i sprawdził jak to działa? Odpowiedz Link Zgłoś
minoque77 Re: grota ( jaskinia ) solna 09.12.08, 19:43 Chodzilam z dwójką dzieci ( przez trzy miesiace co dwa , trzy dni )- nic nie pomoglo . Odpowiedz Link Zgłoś
anialit Re: grota ( jaskinia ) solna 09.12.08, 21:35 U nas szkoła co roku wysyła dzieci do jaskini solnej - 5 czterdziestopięciominutowych seansów. I w zeszłym i w tym roku córka po 3 dniach inhalacji w jaskini wracała do domu z katarem (chociaż nie jest chorowitym dzieckiem), a były dzieci, którym z powodu częstych infekcji lekarze odradzali jaskinię. Gromadzi się tam bardzo dużo drobnoustrojów, "pomieszczenie" nie jest dezynfekowane i łatwo o zarażenie. A zresztą w takiej jak u nas jaskini powinno przebywać max. 15 osób, a pakowali tam całą klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
kajda28 Re: grota ( jaskinia ) solna 10.12.08, 08:35 moje dzieciaki tam jeżdżą z przedszkolem, do tej pory były 3 razy, raz w m-cu jeden seans. Nie widzę żadnych skutków ani złych ani dobrych. Odpowiedz Link Zgłoś
monika18041976 Re: grota ( jaskinia ) solna 11.12.08, 10:52 widzę , że chyba nie warto chodzić , ale polecam sól solankową ( zakupioną właśnie w jaskini ), którą dodaję do nawilżacza . Dziękuję za pomoc Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś