bkamila 15.11.03, 17:56 Poszukuje mam których dziecią usunięto albo leczono przyrost trzeciego migdała. Moja cora ma 4 lata i być może bedzie musiała miec usunięty .Nic o ty mnie wiem.Pomórzcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toolateforyou Re: Trzeci migdał 15.11.03, 21:50 kiedyś już odpisywałam na taki post, ale nie mogę tego odszukać, więc chętnie opowiem Ci jak było u nas.Córka miała usuwany trzeci migdał w wieku 5 lat.Robiliśmy to w prywatnej klinice, ale na kasę chorych, więc płaciłam tylko za konsultację lekarską przd zabiegiem.Trzeba było zrobić badanie krwi(m.in. na krzepliwość).W umówionym dniu przyjechaliśmy do kliniki, gdzie miał być robiony zabieg.Małą przebrałam w domową piżamkę i na salę-tam trzymałam ją na kolanach, gdy zakładano jej maskę z narkozą.Troszkę przy tym płakała, myślę, że ze strach przed nieznanym.Gdy już zasnęła musiałam opuścić salę zabiegową, ale jeszcze nie zdążyliśmy się z mężem dobrze popocieszac, gdy usłyszeliśmy płacz małej-myślałam, że coś się stało, a tymczasem było po wszystkim!! Pielęgniarka niosła ją na rękach, a córka ryczała, że nie chce mieć wycinanego migdała-po prostu nie miała świadomości, że już po wszystkim. Taki stan trwał ok. 2 godz, gdy nawet nie bardzo mnie poznawałaPotem spała kilka godzin, a gdy się obudziła, była w świetnym nastroju)troszkę bolało ją gardlo, ale jogurt zjadła z chęcią.Zostałyśmy w klinice na noc(w razie krwotoku), ale nic się złego nie działo i nazajutrz byłyśmy już w domu. Nie wiem, czy zaspokoiłam Twoją ciekawość?Jeśli jeszcze coś cię niepokoi- pytaj pozdrawiam!Monika Odpowiedz Link Zgłoś
joanna666 Re: Trzeci migdał 16.11.03, 14:09 Mój 5-letni synek też miał już skierowanie na zabieg (w styczniu tego roku). Poczekaliśmy do wiosny, bo wtedy podobno najlepiej to wykonywać, ale znajoma powiedziała mi, że koło naszego miasta jest świetna lekarka pediatra - homeopata, która pomogła jej córce i obyło się bez zabiegu. Leczenie homeopatyczne u Kuby rozpoczęło się w czerwcu, po około dwóch miesiącach objawy powiększonego migdała (otwarta buzia w dzień i w nocy, chrapanie, powiększone węzły chłonne)zaczęły zanikać (bardzo powoli, ale tak). Na następnej wizycie p. doktor zaleciła konsultację u laryngologa - najlepiej tego samego, który skierował na zabieg. Leczenie cały czas było kontynuowane - tym samym preparatem, 2 granulki na tydzień - brzmi to nieprawdopodobnie, ale jest prawdziwe). W miniony piątek laryngolog zbadał Kubę, po uprzednim zapytaniu mnie z lekkim wyrzutem w głosie, dlaczego jeszcze nie jest po zabiegu. Okazało się, że na dzień dzisiejszy nie ma do niego wskazań!!!Oczywiście kazał obserwować i zgłosić się za 3 miesiące jeszcze raz, ale gdy przyznałam mu się do leczenia homeopatycznego, oczywiście nie na własną rękę, pochwalił moją decyzję. Za tydzień mamy wizytę u p.doktor homeopaty, więc zobaczymy, jak będzie kontynowała leczenie. Na razie jest dobrze i bardzo się z tego cieszymy. Jeżeli chcesz jakieś szczegóły, to pisz na priva. Pozdrawiam - Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
kopytko1 Re: Trzeci migdał 16.11.03, 15:03 Joanna proszę napisz jakie to granulki.Mój syn też ma 5 lat i miał mieć usuniętego migdałka lae sięgnęłiśmy po leki homeopatyczne(krople Lyphomyosot N) i jest też poprawa.Ale kiedy robimy przerwę to wraca mu zatkany nos i chrapanie,może te granulki są lepsze..Proszę napisz mi ich nazwę.. Ewa ebenes@poczta.onet.pl ps jestem z Wrocławia i jak możesz to napisz mi coś więcej o historii choroby synka,mój jest też alergikiem i właśnie chcę też się wybrać do kogoś dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
e.beata Re: Trzeci migdał 18.11.03, 13:16 kopytko, aby homeopatia naprawdę pomogła i nie zaszkodziła, do każdego trzeba podejść indywidualnie. Dawka zależy m.in. od wagi, stadium choroby itp. Najlepiej poszukaj dobrego fachowca w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 Re: Trzeci migdał 16.11.03, 20:44 Mój synek ma przerośnięte migdały gardłowe, ale też zażywa LYMPHOMYOSOT N (lek homeopatyczny). Na razie dopiero minął miesiąc, ale mamay nadzieję,że obejdzie się bez zabiegu. Mały też chrapie i ma ciągle jakieś przeziębienia i zap. oskrzeli. Lekarka stwierdziła, że nie zaszkodzi podawać tego leku, a być może obejdzie się bez zabiegu. Mateusz ma trzy latka. To tyle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 Re: Trzeci migdał 16.11.03, 20:45 Sorry, że się powtarzam (poprzedni post), ale dzieciaki mi wariuja nad kompem i nie mogę się skupić. Odpowiedz Link Zgłoś