Dodaj do ulubionych

stękanie i sapanie przez sen

23.11.03, 10:24
Moja 2 miesięczna córeczka strasznie stęka, sapie wierci się w trakcie snu.
Robi to tak głośno, że nie można spać. Zastanawiam się nawet nad
przeniesieniem łóżeczka do osobnego pokoju. W dzień jest pogodna, nie płacze,
kupki robi regularnie. Czy Wasze dzieci zachowują się podobnie
Obserwuj wątek
    • hanka03 Re: stękanie i sapanie przez sen 24.11.03, 11:05
      Moja córcia (skonczone 7 tyg.) tez bardzo "głośno" śpi. Posapuje, pojękuje,
      ale śpi. Tylko ja nie mogę spać, bo odgłosy wydawane przez Nią mocno
      utrudniają sen. I też pytałam kiedyś na forum czy to normale i ktoś odpisał,
      że to sprawa niedojrzałego układu pokarmowego.
      Dodam, ze dzremki w ciągu dni są ciche - śpi spokojnie. Poz tym Mała dobrze
      przybiera (ale mamy problem z ulewaniem) i jest pogodna.

Idę w środę do pediatry, na pewno o to zapytam i odezwę się.

Pozdrawiam,
      Hanka
      • madeyowa Re: stękanie i sapanie przez sen 24.11.03, 12:57
        Moja córcia też tak sobie pojękuje, ale co dziwniejsze tylko podczas snu
        nocnego. Spię z nią w jednym łóżku, ale szczerze mówiąc specjalnie mi to nie
        przeszkadza.
    • mamaani3 Re: stękanie i sapanie przez sen 25.11.03, 12:24
      Bardzo dziękuję za odpowiedź. Jestem teraz spokojniejsza. Moja Ania, podobnie
      jak Wasze córeczki w trakcie dziennej drzemki jest cichutka i tylko w nocy śpi
      tak niespokojnie. Jestem zskoczona, że taki mały bąbelek możę robić tyle hałasu
      (pomijając oczywiście płacz). Przeczytałam chyba tony gazet (od kiedy
      dowiedziałam się, że jestem w ciąży kupuję wszystkie jakie u nas wychodzą) i
      kilka książek i nigdzie nie natknęłam się na jakąkolwiek wzmiankę na ten temat.
      Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam serdecznie!
    • mama1232 Re: stękanie i sapanie przez sen 25.11.03, 15:40
      moja 4 mies. dziecko też śpi niespokojnie,również tylko w nocy,ale czytałam,że
      wynika to z niedojrzałości układu nerwowego małych dzieci,z wiekiem wydłuży
      się "dorosła" faza snu.
      Pozdrawiam
    • maksym15 Re: stękanie i sapanie przez sen 27.11.03, 02:05
      Mój Maksym ma właśnie 4 tygodnie i bardzo martwi mnie właśnie dość głośne
      posapywanie w trakcie snu nocnego. Ładnie jada i śpi tyle, że dość głośno. Czy
      może znacie już odpowiedź dokładniej co to może być i na czym ewentualnie
      polega ta niedojrzałość układu? A może macie już diagnozę lekarską? Z góry
      dziękuję za odpowiedź.
    • alinaw1 Re: stękanie i sapanie przez sen 27.11.03, 09:22
      Mój synek miał podobny problem aż do pierwszych urodzin. Nie tylko "głośno"
      spał, ale budził się co kwadrans, potem w czasie snu raczkował, gadał,
      krzyczał. Miał specjalistyczne badania (m.in. w szpitalu na Niekłańskiej).
      Lekarze stwierdzili nadwrażliwość i tyle. Kształtujący się układ nerwowy to
      jedna z przyczyn. Mój syn dziś w nocy wstał(chyba nie bardzo świadomie) 3 razy.
      Raz wrzasnał tak, że serce mało nie wyskoczyło mi z ciała, drugi raz pytał, czy
      jestem. Przy tym wierci się tak, że jego łóżeczko nie starczyło, trzeba go było
      przenieść do łóżka małżeńskiego (śpię z nim, a mąż w drugim pokoju). On chyba
      nigdy nie będzie spokojnie spał. Nawet wiem, co mu się śni.Dziś np. śnił mu się
      pies Luka, bo ciągle wygadywał:"Luka, Luka". Obłęd.
      • basik14 Re: stękanie i sapanie przez sen 27.11.03, 10:50
        Właśnie, najgorsze jest to krzyczenie. Moja córka też ma bardzo niespokojny
        sen, mówi, pije mleko no i oczywiście krzyczy. Jak krzyknie z całej siły to
        nawet moja mama ją słyszy, a mieszka piętro wyżej. Córka ma już 3 lata więc
        zdążyłam się już przyzwyczaić do jej nocnych wybryków. Wam też radzę uzbroić
        się w cierpliwość, bo naprawdę może to jeszcze długo trwać.

Pozdrawiam niewyspane mamusie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka