dosiajaworska 02.12.03, 20:21 Co można podać tygodniowemu maluszkowi gdy ma kolę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzyna.br Re: Co na kolkę ? 02.12.03, 21:31 Jeżeli karmisz piersią, to polecam do picia dla Ciebie herbatkę HIPP z kopru włoskiego, która przenika do mleka matki. Niemowlętom można ją podawać od 1 miesiąca. Ja piję tą herbatkę od miesiące i od tego momentu dzidzia przestała mieć kolki. Dostępne są też w aptece lekarstwa bez recepty, ale te powinno się podawać w ostateczności. Można też masować maluszkowi brzuszek i przyginać nóżki do brzuszka to wtedy odchodzą gazy, powinno się również nosić po każdym karmieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: Co na kolkę ? 02.12.03, 21:38 ja ostatnio kupilam na forum sprzedam niemiecki preparat SAB SIMPLEX sprzedaje go Basia z Wroclawia - podobno b. dobry preparat - bardzo skuteczny - ja podaje mojej corce od dwoch dni i rzeczywiscie jest poprawa bo i kupki wygladaja tez inaczej tzn lepiej - moze zorientuj sie na forum sprzedam albo na stronie www.dzieckoinfo.com tam tez sie oglasza pozdrawiam i zycze wytrwalosci bo wiem jak sie czujesz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwiemal Re: Co na kolkę ? 14.01.04, 11:08 Poproszę o informację od kiedy(tydzień, miesiąc) i w jakich ilościach można podawać Sab simplex? Ja mam krople ale bez ulotki i niestety nie wiem czy mogę podawać od pierwszego tygodnia życia dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: Co na kolkę ? 02.12.03, 21:43 aha ja przed podawaniem tego preparatu ratowalam sie INFACOLEM albo herbatka z kopru wloskiego HIPP lub herbatka ulatwiajaca trawienie tez HIPP - no ale to jakby nie wiele pomagalo - niezawodna stala sie koncowka od gruszki taka plastikowa czesc - majaca juz 18 lat - w rodzinie to tradycja gdyz uzywala jej rowniez moja mam przy moim mlodszym bracie ktory ma obecnie lat 18 - koncowka stala sie naprawde pomocna - wkladalam ja do pupki dziecka uprzednio posmarowawszy kremem ( zaznacze ze koncowka ta ma otworki z jednej i z drugiej strony ) tak wiec gazy latwo przedostawaly sie przez te koncowke no i przy takim podraznieniu pupki kupa byla murowana a gazy jak reka odjal - no ale czesto tez tego nie nalezy stosowac by za bardzo nie podraznic dziecku sluzowki - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamakajki Re: Co na kolkę ? 03.02.04, 13:59 Polecam niemieckie kropelki Sab Simplex.Można je podawać zapobiegając kolkom 3xdziennie po 5 kropli, ja tak podawałam i moja córcia nie miała kolek. Natomiast jeśli ma atak to 15 kropli od razu i natychmiast przechodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sandra75 Re: Co na kolkę ? 03.02.04, 19:11 Czy sab simplex i Infacol to nie to samo? Ja używam Infacolu i tam substancja czynna to simeticon. Z tego co wiem, w sab simplex tez jest simeticon. Cena Infacolu jest znacznie niższa, no i można kupić go w kazdej aptece. Odpowiedz Link Zgłoś