Dodaj do ulubionych

Co na kolkę ?

02.12.03, 20:21
Co można podać tygodniowemu maluszkowi gdy ma kolę?
Obserwuj wątek
    • katarzyna.br Re: Co na kolkę ? 02.12.03, 21:31
      Jeżeli karmisz piersią, to polecam do picia dla Ciebie herbatkę HIPP z kopru
      włoskiego, która przenika do mleka matki. Niemowlętom można ją podawać od 1
      miesiąca. Ja piję tą herbatkę od miesiące i od tego momentu dzidzia przestała
      mieć kolki. Dostępne są też w aptece lekarstwa bez recepty, ale te powinno się
      podawać w ostateczności. Można też masować maluszkowi brzuszek i przyginać
      nóżki do brzuszka to wtedy odchodzą gazy, powinno się również nosić po każdym
      karmieniu.
    • ja275 Re: Co na kolkę ? 02.12.03, 21:38
      ja ostatnio kupilam na forum sprzedam niemiecki preparat SAB SIMPLEX sprzedaje
      go Basia z Wroclawia - podobno b. dobry preparat - bardzo skuteczny - ja podaje
      mojej corce od dwoch dni i rzeczywiscie jest poprawa bo i kupki wygladaja tez
      inaczej tzn lepiej - moze zorientuj sie na forum sprzedam albo na stronie
      www.dzieckoinfo.com tam tez sie oglasza pozdrawiam i zycze wytrwalosci bo wiem
      jak sie czujesz pozdrawiam
      • kwiemal Re: Co na kolkę ? 14.01.04, 11:08
        Poproszę o informację od kiedy(tydzień, miesiąc) i w jakich ilościach można
        podawać Sab simplex? Ja mam krople ale bez ulotki i niestety nie wiem czy mogę
        podawać od pierwszego tygodnia życia dziecka.
    • ja275 Re: Co na kolkę ? 02.12.03, 21:43
      aha ja przed podawaniem tego preparatu ratowalam sie INFACOLEM albo herbatka z
      kopru wloskiego HIPP lub herbatka ulatwiajaca trawienie tez HIPP - no ale to
      jakby nie wiele pomagalo - niezawodna stala sie koncowka od gruszki taka
      plastikowa czesc - majaca juz 18 lat - w rodzinie to tradycja gdyz uzywala jej
      rowniez moja mam przy moim mlodszym bracie ktory ma obecnie lat 18 smile -
      koncowka stala sie naprawde pomocna - wkladalam ja do pupki dziecka uprzednio
      posmarowawszy kremem ( zaznacze ze koncowka ta ma otworki z jednej i z drugiej
      strony ) tak wiec gazy latwo przedostawaly sie przez te koncowke no i przy
      takim podraznieniu pupki kupa byla murowana a gazy jak reka odjal - no ale
      czesto tez tego nie nalezy stosowac by za bardzo nie podraznic dziecku
      sluzowki - pozdrawiam
    • mamakajki Re: Co na kolkę ? 03.02.04, 13:59
      Polecam niemieckie kropelki Sab Simplex.Można je podawać zapobiegając kolkom
      3xdziennie po 5 kropli, ja tak podawałam i moja córcia nie miała kolek.
      Natomiast jeśli ma atak to 15 kropli od razu i natychmiast przechodzi.
      Pozdrawiam
      • sandra75 Re: Co na kolkę ? 03.02.04, 19:11
        Czy sab simplex i Infacol to nie to samo? Ja używam Infacolu i tam substancja
        czynna to simeticon. Z tego co wiem, w sab simplex tez jest simeticon. Cena
        Infacolu jest znacznie niższa, no i można kupić go w kazdej aptece.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka