13.05.09, 10:47
Witam! Od wczoraj na ciele mojego 11- miesięcznego synka pojawiają się dziwne krostki, jakby po ukąszeniu komara, które po jakichś kilkunastu minutach znikają bez śladu i przenoszą się w inne miejsce. Najwięcej miał na nóżkach i buźce. Wysypka nie swędzi. Poza tym od jakiegoś tygodnia ma bardzo suchą skórę na nóżkach. Czy to może być alergia? Dodam, że właśnie jestem na etapie odstawiania synka od piersi i zaczęłam mu podawać dodatkowo mleko modyfikowane i jogurty. Czyżby alergia na mleko krowie? Jednak myślę, że gdyby to była reakcja na mleko to wcześniej nie tolerowałby mlecznych kaszek czy reagowałby źle po wypiciu przeze mnie mleka. A nic niepokojącego wcześniej nie stwierdziłam. Biegunki, gorączki nie ma. Ostatnio zaczęłam mu też podawać całe jajko. Może to jednak to? Spotkał się ktoś z podobną reakcją?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: wysypka 13.05.09, 11:14
      jednak myślę, że to JEST alergia na mleko. Moja starsza córka, dopóki była na
      pieris, 11 miesięcy, to jadła i ser żółty i jogurty i nic jej nie było. Potem
      miała wypadek samochodowy, ona w innym szpitalu, ja w innym, dostała bebiko. Za
      jakieś następne dwa tygodnie miała szorstkie czerwone policzki, a my myśleliśmy,
      że to od zimna.
      To była alergia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka