03.03.04, 20:22
Czy macie jakies doświadczenia z tym lekiem? Mam go zacząć podawać mojemu 2,5 letniemu synkowi. Zyrtec "nie przchodził mu przez gardło". A zmiany na skórze niestety się pogorszyły.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • torma Re: Ketotifen 03.03.04, 22:13
      Witaj,
      moja 2 letnia córka zażywa Ketotifen od niespełna dwóch tygodni. Trudno było ją
      przekonać do spożycia pierwszej łyżeczki (nie cierpi żadnych leków za wyj.
      Cebionu), potem poszło gładko. Zmiany skórne ustąpiły, ale nie wiem czy to od
      Ketotifenu czy od maści cholesterolowej, którą równolegle smaruję dziecko.
      Zaliczyłyśmy też niektóre działania niepożądane odnotowane w ulotce, tj.
      senność, suchość w jamie ustnej, zaparcia.
      Pozdrawiam
      • mami7 Re: Ketotifen 04.03.04, 10:33
        Od jakiegoś czasu stosujemy oilatum i całkiem dobrze działa na młodego, którego skóra już chyba za bardzo się przyzwyczaiła do Topialise SVR. Nie jest wszystko "zaostrzone". Problem tkwi jednak w plamkach na twarzy, a dokładniej w okolicy ust. Nie mam pojęcia jak się tego pozbyć, niestety zaczyna się roznosić. W dodatku jedna z palmek jest już zadrapana. Młody aktualnie choruje, dlatego wstrzymuję się z tym ketotifenem. On bierze już tyle leków, że aż boję się tego kolejnego. A głównie tych jego działań nieporządanych o których pisałaś.
        Dziękuję bardzo za odpowiedź wink))

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka