Dodaj do ulubionych

ZYRTEC a problemy ze SNEM

17.10.10, 20:07
Moja córka odkąd skończyła roczek dostaje zyrtec, źle sypiała już wcześniej, ale zazwyczaj wiązało się to z ząbkowaniem, ma już 16ząbków, a w przerwach pomiędzy ząbkowaniem zdarzało jej się przesypiać noc, a mniej więcej od kiedy skończyła roczek rzadko zdarza się by przespała ciurkiem więcej niż 3 godziny...czy może to być związane z tym lekiem??czy komuś się zdarzyło by powodował problemy ze snem czy to zbieg okoliczności?
p.s.dodam, że w tym samym czasie jak zaczeła dostawać te kropelki zaczęła mniej sypiać w dzień ( z dwuch drzemek na jedną) ale wiem, że to typowe na ten wiek..
Obserwuj wątek
    • misanka Re: ZYRTEC a problemy ze SNEM 18.10.10, 13:28
      Hej Asikzaw smile
      i Ty tutaj zaglądasz wink

moja córka po zyrteku ma właśnie wręcz przeciwnie, jak ją coś uczuli, to ma spore problemy ze spaniem, w nocy budzi się co chwilę. A jak dam zyrtec wieczorem na te jej wysypki, to przesypia bardzo ładnie smile, nawwet mam wrażenie, ze jest wtedy bardziej senna wogóle, w dzień też

staram się nie dawać za często tego zyrteku (choć nęcą mnie przesypiane noce wink, bo to i chemia, no i zaciemnia mi obraz, nie wiem, czy skóra ładna, bo dieta OK, czy to tylko tak po lekach, a jak trzymamy ścisłą dietę, to skóra rewelacja, nie poznasz, że ma skazę!
      • mama0303 Re: ZYRTEC a problemy ze SNEM 18.10.10, 14:50
        Na obie moje córki zyrtec działał pobudzająco.w nocy budziły się z płaczem(a starsza nawet dostawała ataków histerii w środku nocy)w dzień natomiast były nie do zniesienia.po odstawieniu wszystko wróciło do normy.
        • oliweczek Re: ZYRTEC a problemy ze SNEM 18.10.10, 20:37
          To bardzo dziwna reakcja, bo zyrtec wywołuje senność. Młodszy syn bierze w kroplach, specjalnie daję mu na noc, bo byłby ospały. Starszy syn jak weźmie w dzień, to chodzi dosłownie nieprzytomny.
          Skonsultuj się z lekarzem, jeżeli stwierdzi, że to od tego, to pewnie zmieni lek.
        • oliwkawawa Re: ZYRTEC a problemy ze SNEM 19.10.10, 10:25
          Lek na każdego działa inaczej, na jednego uspokajająco, na innego pobudzająco. Zwłaszcza te antyhistaminowe, lub uspokajające.
          Pamiętam jak synek po podaniu hydroksyzyny dostał powera i szalał do 22.30 zamiast iść spać. Zamiast go uśpić-lek go ostro pobudził. Nigdy więcej mu tego nie dałamwink

Tak więc spróbowałabym z innym lekiem po prostu.
    • 9-x-2 Re: ZYRTEC a problemy ze SNEM 23.10.10, 13:45
      często pobudza, ma też dziwny związek z mniejszą kontrolą sikania (w przypadku starszych dzieci-3-4 latka) - mój nie potrafił wytrzymać do łazienki - musiał robić w tej samej chwili jak się zechciało, po odstawieniu wróciło do normy, czyli problem ustąpił
      Spróbuj innych leków - klarytyny, aerius, clemastin
      Może któryś będzie lepszy w waszym przypadku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka