Dodaj do ulubionych

Ładna skóra tylko z lekami

22.12.10, 17:32
Witam!
niedawno pytałam o dietę eliminacyjną. Córce stwierdzono w 2 miesiącu skazę białkową. Teraz ma 3 miesiące. Dostałam dietę, którą zmodyfikowałam po lekturze forum. Skóra wyglądała dobrze jak brała Clemastinum, Fenistil i jak smarowałam miejscowo Elidelem, Diprogentą. Brała to wszystko przez 10 dni. Teraz widzę, że po odstawieniu leków zaczęło się powolne pogarszanie skóry. W tym czasie miała bardzo luźne stolce, czasem zielone śluzowe i w każdej pieluszce. Obecnie mimo mojej ścisłej diety pojawiły się liszaje w zgięciach kończyn, na główce, skóra się łatwiej odparza. Podaję jej Latopic od 10 dni. Teraz nie zrobiła kupy od 4 dni i nie wygląda na cierpiącą. Czasem zapłacze jak ja gazy przechodzą.
Mam pytanie - czy nie spodziewać się ładnej skóry skoro mała jest alergikiem i powinna stale brać leki? Teraz daję jej Fenistil, bo boję się jeszcze gorszej skóry. Używam kosmetyków Emolium. Co może jej szkodzić jeszcze? Proszę o jakies pomysły. Nie zgadzają mi się też te objawy skórno-jelitowe. Brzuszek sie poprawił a skóra pogorszyła.
Jem tylko:
-chleb graham własny (woda, mąka graham bio, drożdże, sól, cukier), chlebek chrupki żytni Sonko, raz na kilka dni bułkę jasną zwykłą;
-margaryna bezmleczna, smalec wieprzowy, olej rzepakowy;
-królik, kiełbasa swojska z królika od cioci, indyk, schab, karkówka;
-ziemniaki, marchew, brokuł, sałata, ogórek zielony, rzodkiewka, kalarepa, szpinak, buraki, ryż, kasze różne;
-banany, morele suszone bio;
-herbata Tetley, woda, kawa zbożowa;
-chrupki kukurydziane, wafle ryżowe, andruty;
-sól, cukier, słodzik;
Obserwuj wątek
    • squomage Re: Ładna skóra tylko z lekami 22.12.10, 19:50
      Witaj
      Na moje oko dieta ja załatwia. Dziecko przy takich kupach ma osłabione zimne jelita, śledzine, płuca, wątrobe.
      Ja i wiele rodziców których dzieci prowadzę wyprowadzili dzieci z cięższych przypadków dietą pięciu przemian. Nie ma dziecka którego by się nie dało wyleczyć z alergii tym sposobe żywienia.
      Wkleję ci ostatnią historię Madzi którą prowadziłam jakieś 2 lata temu.

www.kuchniappdladzieci.pun.pl/viewtopic.php?id=44
      Tu masz historię mojego dziecka
      www.kuchniappdladzieci.pun.pl/viewtopic.php?id=26
      Pozdrawiam
    • e-kasia27 Re: Ładna skóra tylko z lekami 23.12.10, 16:29
      Po antybiotykach ze sterydami, skóra może być ładna, ale tego długo stosować nie można, bo może zniszczyć skórę.
      Co do Twojej diety, to jeśli bułka jasna, to długa bułka9paryska itp.), to zawsze jest w nich mleko ,mleka nie mają na ogół zwykłe kajzerki.
      A do kiełbasy , co ciocia dała , oprócz królika?
      A te andruty, to na pewno bez mleka?

Na pierwszy ogień wyrzuciłabym z Twojej diety marchew i morele jednocześnie.
      Jeśli to nie pomoże, to dodatkowo królika, bo to jedno z najczęściej uczulających mięs.
      Dowiedz się dokładnie, co jest w tej kiełbasie, bo w przyprawach też jest mnóstwo alergenów.

Jeśli brzuszek się poprawił, to znaczy, że wyrzuciłaś większość alergenów. Nie wszystkie alergeny muszą działać i na brzuszek i na skórę jednocześnie. To co powoduje wysypkę, nie musi dawać objawów ze strony brzucha.
      • nienarzekam7 Re: Ładna skóra tylko z lekami 17.06.11, 14:42
        tu są też rady jak dbać o skórę: homedicspolska.blogspot.com/2011/06/piekne-plecy-przez-cay-rok.html
      • kruffa Re: Ładna skóra tylko z lekami 17.06.11, 16:06
        > Jeśli to nie pomoże, to dodatkowo królika, bo to jedno z najczęściej uczulających mięs.
        To akurat bzdura.

A do autorki wątku: jesz nowalijki - mnóstwo chemii, jesz słodzik - chemia.
        Bułki bym wyrzuciła i ewentualnie spytała ciocię jakie przyprawy dodaje, bo wolno ci tylko sól.

Kruffa
        • aska80 Re: Ładna skóra tylko z lekami 18.06.11, 11:34
          Witam!
          Ten mój stary watek już jest nieaktualny. Obecnie córka 9-miesięczna nadal karmiona przeze mnie piersią a ja na diecie bezmlecznej tylko. Oprócz tego jem sporo rzeczy, ale jem zdrowo i hipoalergicznie.
          Pozdrawiam
    • calineczkazbajkii Re: Ładna skóra tylko z lekami 22.06.11, 11:13
      Poczytaj o kuchni pięciu przemian dla alergików , mojemu dziecku ten styl gotowania bardzo pomaga. Darmowy fragment :Kuchnia Pięciu Przemian dla dzieci zdrowych i alergicznych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka