w_miare_normalna 16.01.11, 14:16 Nie będę pisała po raz setny tej historii, także kopiuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liwia1979 Re: Walka z astmą. 16.01.11, 14:55 Witam. Ja opowiem jak to było u mojego syna,teraz 8-latka. Od kiedy skończył 2,5 roku była wieczna walka z alergią wziewną.Przez te wszystkie lata brał zyrtec,inhalacje z pulmicortu,potem turbuhaler ze sterydem.Ciągłe zapalenia oskrzeli,ogromna ilość odczynów przy testach skórnych.Nie chcę zapeszać ale od pół roku moje dziecko nie brało żadnego leku,co więcej ,odstawiłam zyrtec bez którego nie mógł funkcjonować.Co pomogło?Odrobaczenie vermoxem,które alergolog zaleciła profilaktycznie!Żaden lekarz nie chciał nawet słuchać,że to mogą być robaki,bagatelizowali moje przypuszczenia,woleli pakować sterydy niż przepisać lek za 5 zł.Radzę Pani poczytać o astmie przy pasożytach.Nie twierdzę ,że każda astma jet wynikiem pasożytów ale niestety tak często jest.Podaję link: www.maluchy.pl/forum/Astma-i-alergia-a-pasozyty-artykul-bardzo-dlugi-t27769.html Odpowiedz Link Zgłoś
aljoszka Re: Walka z astmą. 16.01.11, 22:03 Ja mam dwójkę dzieci z astmą, pobieram zasiłek pielęgnacyjny. Co byś chciała dokładnie wiedzieć ? My już jesteśmy można powiedzieć na prostej..jeden syn ma 8,5 a drugi 4 lata, ale jak byli młodsi było dosyć ciężko. Mamy kilka pobytów w szpitalu za sobą. A temat robaków przerabiałam, niestety u nas nie pomogło..Astma to astma. Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna aljoszka jeśli mogę to będę miałą trochę pytań do 17.01.11, 14:26 Ciebie. czy dostałaś zasiłek pielęgnacyjne za pierwszym razem ? W jakiej kwocie jest ten zasiłek na jedno dziecko ? czy musiałaś mieć papiery od wszystkich lekarza czy tylko od Pulmonologa ? Bo ja z córką również chodzimy do laryngologa, psychologa, neurologa, ortopedy. czy na komisji dziecko jest badane ? Odpowiedz Link Zgłoś
doraxyz1 Re: zasiłek 17.01.11, 21:25 Co do zasiłku to też jestem z Poznania i nie dostałam. Mój 4 letni synek ma astme i napisali mi że się nie należy. Odwołałam się i to też nic nie dało. Może Tobie się uda. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: zasiłek 18.01.11, 12:20 Pulmonolog i pani doktor powiedzieli, ze mi się należy. Oczywiście to zależy od wielu czynników, ale będę próbowała. Odpowiedz Link Zgłoś
doraxyz1 Re: Walka z astmą. 17.01.11, 21:22 Mój synek 4 latka też ma astme. Czy takie odrobaczenie może być szkodliwe dla dziecka? Ten lek vermox jest na receptę? Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Walka z astmą. 18.01.11, 12:21 Szkodliwe nie jest, ale moja pediatra twierdzi, że nie można odrobaczać dziecka, jeśli nie ma do tego jakiś przeciwwskazań. Odpowiedz Link Zgłoś