gosienka80 08.02.11, 20:50 Ile alergenów na raz można zrobić podczas testów skórnych? Czy jest to podzielone jakoś na wziewne i pokarmowe, czy można razem? Dziecko ma 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: ile alergenów? 08.02.11, 20:59 moim robiono oddzielnie pokarmówkę i wziewne. Nie pamiętam ile alergenów jednorazowo ale kilkanaście było chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: ile alergenów? 09.02.11, 09:43 Synek 2 lata miał dwa dni testów, raz pokarmowe raz wziewne. Za każdym razem kilkanaście alergenów Ja alergiczka od urodzenia, testy w życiu miałam milion razy robione. Zawsze dzielą na pokarmowe i wziewne, mało tego, szczegółowo u mnie dzielą wziewne na trawy i zboża, drzewa, pozostałe (roztocza, sierść, pleśnie itp), pokarmowe na roślinne i zwierzęce. W ostatnim "cyklu" miałam 5 dni testów, za każdym razem po 30-40 alergenów. Ale to chyba tylko u dorosłych tak robią. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: ile alergenów? 10.02.11, 11:17 My robiliśmy ponad 20 naraz, na plecach. Były w tym i pokarmowe i wziewne, można razem robić. Odpowiedz Link Zgłoś