Dodaj do ulubionych

śluz w tym co ulewa

28.10.11, 17:28
Synek ma obecnie 8 tygodni . Od drugiego tyg zycia ma na buzi wysypke - czerwone krosteczki, glownie wokol ust, ciemieniuche w brwiach i na glowce, a poza tym zauwazylam, ze w ulanym pokarmie czesto wystepuja pasma sluzu. Generalnie maly sporo ulewa!
Na krostki - byc moze alergia kontaktowa na ubrania doroslych, do ktorych mogl sie przytulic - lekarka zalecila Elidel i diprobase, ale nie ma specjalnej poprawy...

Starsza corka miala sklonnosci alergiczne i unikalam alergizujacych produktow, zwlaszcza nabialu. Teraz tez profilaktycznie nie pije mleka, do kawy uzywam napoju sojowego jako zabielacza, a z nabialu jem tylko maslo i ser zolty (1-2 plasterki dziennie). Zastanawiam sie, czy te pasma sluzu tudziez wysypka nie sa jednak zwiazane ze spozyciem przeze mnie masla czy sera? A moze soja jest winowajca? Zdarza mi sie tez zjesc cos z czekolada...
Czytalam tez gdzies, ze ciemieniucha moze byc oznaka poczatkow alergii?

Jesli ekspert moglby cos doradzic/zdiagnozowac na podstawie opisu ww objawow, bede wdzieczna. A moze ktos na forum na podstawie swoich doswiadczen moze cos doradzic?

Obserwuj wątek
    • mamazosi09 Re: śluz w tym co ulewa 30.10.11, 22:01
      na ulewania polecam zagęszczacz do pokarmu nutriton, tylko musiałąbyś ściągać i podawać butelką, lub mleka AR, ale pod warunkiem że nie ma alergii, a zagęszczacz można dodawać do wszystkiego, mleka natki i wszystkich modyfikowanych - sprawdziłoby się gdyby synek pił pepti lub nutramigen, chyba niezbędna jest wizyta u alergologa ,u mnie córka miała objawy skórne alergii a synek brzuszkowe
    • e-kasia27 Re: śluz w tym co ulewa 31.10.11, 17:36
      Najprawdopodobniej masz jednak alergika.
      Chyba powinnaś się jednak poświęcić i wykluczyć bardzo restrykcyjnie krowę ze swojego jadłospisu.
      Spróbuj przez dwa tygodnie nie jeść niczego co może zawierać pochodne mleka, wołowinę, cielęcinę, jeśli to krowa jest główną przyczyną to już po tygodniu powinna być znaczna poprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka