Dodaj do ulubionych

Strupy za uchem

06.07.16, 21:50
Młodszy ma jakby naderwane prawe ucho, lewe ok. Jest zaczerwienienie z którego wydziela się żółty płyn, który zostawia strupy. Nie pomaga nawilżanie i przemywanie. Macie pomysł skąd to się wzięło? Młodszy chyba jeszcze nie umie ciągnąć się za ucho, więc raczej to nie jego sprawka.
Obserwuj wątek
    • jaki.login Re: Strupy za uchem 06.07.16, 22:16
      Tylko jedno ucho? To mechaniczne uszkodzenie, czy raczej strupek na skorze pojedynczy? No i w jakim jest wieku?

Moze to ciemieniucha? Moze byc na uszach tez, wlasnie zolte strupki.

Pozdrawiam

• ela.dzi Re: Strupy za uchem 06.07.16, 22:31
        Młodszy ma 4 miesiące, problem pojawił się chyba miesiąc temu i dotyczy tylko jednego ucha. Wygląda na pękniętą skórę w miejscu łączenia się ucha ze skórą głowy i z tego sączy się płyn, który zostawia żółtawe strupki.
        • panterarei Re: Strupy za uchem 06.07.16, 22:34
          U nas się tak objawia skaza białkowa. Naderwane ucho w ogóle to jeden z objawów AZS, ma czerwone policzki?szorstkie plamy pod kolanami?
          • ela.dzi Re: Strupy za uchem 06.07.16, 23:01
            Czytałam o tym, ale poza tym uchem kompletnie nie widzę nic niepokojącego i wskazującego ani na skazę ani na AZS.
    • rulsanka Re: Strupy za uchem 06.07.16, 23:45
      Może być azs, ale może być np. efekt ulania. Ulany płyn lubi spływać w okolice ucha i jak przez chwilę poleżał w zagłębieniu to się nadkaził jakimś grzybkiem. Zamiast przemywać i nawilżać warto to miejsce porządnie osuszyć, posmarować fioletem gencjanowym albo octeniseptem. Potem ewentualnie natłuścić np. olejem kokosowym nierafinowanym.
      • ela.dzi Re: Strupy za uchem 07.07.16, 11:16
        To może być to, spróbuję z Octeniseptem i olejem kokosowym.
        • dziuni-a1979 Re: Strupy za uchem 07.07.16, 22:08
          Mój syn miał to samo. Co się wygoiło, to znowu pękało i strupek. I też na jednym uchu. Posmarowałam 2 razy maścią tribotic. Zeszło i nie powróciło. smile
          • ela.dzi Re: Strupy za uchem 21.07.16, 15:45
            U nas też pomógł w końcu Tribiotic, dziękuję za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka