Dodaj do ulubionych

e-kasiu, pomoz!

25.10.16, 13:49
Pisalam juz nie raz.Syn z silna alergia, jadlam kilka produktow a jemu sie pogarszalo, kupy ze sluzem, nie chcial pic z piersi.Przeszlismy na Neocate.Chwilowa poprawa, teraz masakra, kupy ze sluzem, wsiakaja w pieluche , pic nie chce.jakie mleko sprobowac jako pierwsze? Ktore najczesciej sie sprawdza przy alergii na Neocate? Elecare Nutramigen Puramino czy Pregomin As?Bardzo prosze o porade / doswiadczenia.
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: e-kasiu, pomoz! 25.10.16, 15:00
      Trochę to dziwne, że raz jest lepiej, a raz gorzej.
      Jeśli neocate jest nieodpowiednie, to w zasadzie nie powinno być poprawy.
      To, że kupa wsiąka w pieluchę, to normalne zarówno przy kp, jak i przy mieszankach elementarnych, bo tam nie ma za bardzo z czego robić stałej kupy.
      Ale niepokojące jest to, że dziecko nie chce jeść. A co z krwią w kupie?

Nie wiem, które mleko próbować. Może sojowe by się sprawdziło(np. humana SL), zamiast mieszanek elementarnych?

Czy oprócz mleka dajesz mu coś jeszcze do jedzenia, picia, witaminy i inne?

A co lekarz na to mówi?
      Badania kału jakieś dziecko miało robione? Może to nie kwestia mleka, a bakterii?
      Posiew ogólny kału i badanie kału w kierunku Campylobacter może by dobrze było zrobić?
      • gabrysia1304 Re: e-kasiu, pomoz! 28.10.16, 09:10
        Krew utajona w kupie u nas nadal jest,sluzu duzo. mleka maly pije coraz mniej bo pewnie brzuszek coraz bardziej bolisad ja mialam wrazenie ze zaczal na poczatku pic Neocate i przybierac a po kilku dniach zaczelo go uczulac mleko i problemy wrocily.nic oprocz mleka dziecko nie dostaje chociaz maz bardzo naciska zeby go czyms innym niz mleko zaczac karmic.posiewy robione,sa ok.probujemy Nutramigen Puramino teraz bo tylko to alergolog wymyslil.alergolog pracujacy w poradni alergologicznej przyszpitalnej(czyli dzieci codziennie oglada dziesiatki) robi wielkie oczy bo nie ma dziecka zle reagujacego na Neocate...co bedzie jak go beda wszystkie mleka uczulaly?mial ktos ru juz taki przypadek?
        • winniczek121 Re: e-kasiu, pomoz! 28.10.16, 11:05
          W neocate jest chyba syrop kukurydziany. Wiecej na forum.gazeta.pl/forum/w,578,128653096,128653096,alergia_na_Neocate_LCP.html
          Stary watek ale kukurydza uczulac moze. U mnie mala 5 mcy przestala chciec pic bebilon pepti z butli, okazalo sie jednak ze kaszke ryzowa na tym mleku zjada b chętnie ale lyzeczka. Kupki sie po kaszce unormowaly. Moze rzeczywiście tej soi spróbować ale tez trzeba uważać soja tez moze uczulav
          • anet01 Re: e-kasiu, pomoz! 16.01.17, 14:01
            Może nutramigen jednak spróbuj. Ile dziecko ma miesiecy? My jak nam przestali przepisywać elecare bo stwierdzili że dziecko jest juz na nie za duże powoli wprowadziłam sinlac. I on był podstawą diety dziecka. Dawałam mu zamiast mleka kilka razy dziennie. Rozrabiałam bardziej niz w ulotce było napisane by było konsystencji mleka i dziecko mogło pic z butelki. Na sinlaku jest do dzis. Smaze mu placki, naleśniki z niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka