Dodaj do ulubionych

Do Zosi888

01.11.04, 19:20
Witaj Zosiu,

ja bardzo rzadko tu teraz zaglądam (niestety nawał obowiązków mi nie
pozwala), ciekawa jestem jak tam Wasze sprawy? Czy udało się Wam wprowadzić
cokolwiek do diety? Co z mlekiem (stanęłam na etapie, jak pytałaś się o
Amino).

Pozdrawiam mając nadzieję, że zaskoczysz mnie dobrymi wiadomościami
Obserwuj wątek
    • zosia888 Re: Do Zosi888 02.11.04, 12:31
      Witam!
      Jak to milo, ze ktos do mnie napisal smile).
      A wiec u nas po ostatnich testach, na ktorych wyszlo gigantyczne uczulenie na roztocza za wszelka cene staramy sie rozszerzac diete. Skora caly czas fatalna, i mimo rozszerzania diety nie jest gorzej (o ile wogole moze byc gorzej, ale podobnio nigdy nie jest tak zeby nie moglo byc gorzej smile). Innymi slowy nie bardzo widze zwiazek miedzy dieta, a stanem skory. W chwili obecnej standardowo jak wczesniej: krolik, amarantus i bebilon amino. Ale poza tym w niewielkich ilosciach: ziemniaki, banan, dynia, kasza jaglana, proso, orkisz, gruszka wheeliamsa, indyk, a wczoraj podalam pierwszy raz od pol roku, czy nawet dluzej jablko. Takze jakby sie to wszystko utrzymalo nie bylo by najgorzej, ale niestety tak jak mowie, skora nadal kiepska. A tak nawiasem mowiac przez kilka dni Maly chorowal na brzuszek i jadl tylko mleko i amarantus, czasami nawet samo mleko i wcale nie bylo lepiej. Takze nie widze sensu trzymania tak rygorystycznej diety. Trzeba probowac, nawet kosztem pogorszenia, niestety nie ma wyjscia.
      Sciskam i pozdrawiam.
      A co u Ciebie?
      • agas12 Re: Do Zosi888 02.11.04, 15:31
        Przepraszam, że się wtrącam w wątek.
        Zosiu, jakie testy robiłaś u swojego syna i jeśli możesz, napisz gdzie (też
        jestem z Krakowa).
        U mojego synka się pogorszyło, gdy zrobiło się chłodniej i zaczął się sezon
        grzewczy.
        Nie wytropiłam żadnego alergenu pokarmowego, a Mały je właściwie „wszystko” w
        porównaniu z Twoim. I cały czas zastanawiam się na nieszczęsnymi „roztoczami”.
        A tak dla przypomnienia, w jakim wieku jest Twój syn?
        Pozdrawiam,
        Agnieszka
        • biedronka22 Re: Do Zosi888 03.11.04, 22:27
          Cześć,

Zosiu, ja również mam duże problemy ze swoim synkiem i pomimo prawie
          skończonych 3 lat moje dziecko ma bardzo ograniczony jadłospis( bardzo podobny
          do Twojego dziecka). Jestem po konsultacjach u profesora z Białegostoku.
          Chciałabym skontaktować się z Tobą przez emaila lub telefonicznie. Podaję
          mojego emaila : izabela.kk@wp.pl
          Pozdrawiam
          • zosia888 Re: Do Zosi888 09.11.04, 10:34
            Witam!

Przepraszam, ze dopiero teraz odpisuje, ale mialam straszne urwanie glowy i niestety zero czasu na internet sad.
            Jesli chodzi o testy to robilam: biorezonans, ALCAT, testy skorne, IgE oraz testy z policzka. ALCAT i testy skorne robilam w Stalowej Woli u dr Mylek, pozostale testy w Krakowie u Dr Nowackiego.
            Biedronka, napisalam do Ciebie maila na adres, ktory podalas.
            Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz przepraszam za zwloke.
            Zosia88@wp.pl
            • zosia888 Re: Do Zosi888 09.11.04, 10:37
              Acha, Agnieszko moj synek ma 16 miesiecy.
              Podejrzewam, z tego co piszesz, ze u Ciebie tez moze byc to problem roztoczy niestety. Tym bardziej, ze jak piszesz zbieglo sie to z sezonem grzewczym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka