Dodaj do ulubionych

claritine...itp

22.12.04, 13:54
Witam,
Mam kilka pytań (jesteście nieocenioną encyklopedią wiedzy smile)
Czy ktoś podaje dziecku Claritine zamiast Zyrtecu? Czy widać poprawę?
Kiedy można zrobić dziecku testy szczegółowe i co oznacza jak z testów nic
nie wyjdzie, tzn gdy okaże się że dziecko nie jest na nic uczulone a ma
zmiany na skórze?
Mama Zbysia.
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: claritine...itp 22.12.04, 14:00
      Witam, moj syn bral przez jakis czas Zyrtec, pozniej Claritine do momentu, gdy
      trafilismy na nasza alergolog. Wdlg. niej w naszym przypadku (czyli wyniki z
      testow z krwi w normie, co oznacza, ze nie ma alergii) nie ma to znaczenia i
      stwierdzila, ze mozemy nie dawac. Rzeczywiscie nie bylo roznicy. Dopiero dieta,
      o ktorej juz pisalam, pomogla.
      Kerstin
      • zbysiomisio Re: claritine...itp 22.12.04, 14:18
        No właśnie, my zmieniliśmy zyrtec na claritine bo wlaściwie nie bylo poprawy po
        zyrtecu, ani lepiej ani gorzej i teraz cos mi sie zdaje ze tez nie dziala ten
        claritine, co prawda dopiero tydzien go podaje ale mogloby juz cos pomoc, a tu
        jak bylo tak jest. Chyba musze poszukac lepszego lekarza i zrobic dziecku
        testy, tylko nie wiem jak on to wytrzyma, bo podobno trzeba siedziec 15-20 min
        nieruchomo sad
        • julamimi Re: claritine...itp 22.12.04, 14:26
          piszesz chyba o testach skornych - w jakim wieku jest dziecko?
          poza tym moze sie zdarzyc, ze test wyjdzie ujemny, a alergia mimo wszystko jest.

co do lekarstw, to mala wczesniej brala claritine i niewiele to pomagalo (teraz
          ma zmienione wlasnie na zyrtec i na razie to chyba najlepiej dobrane
          lekarstwo). Jeszcze wczesniej pila ketotifen - nie pomagal - i zaditen - chyba
          nawet troche szkodzil (bananowy smak?). Tak czy inaczej, zyrtec jest
          tylko 'wspomagaczem', glowne 'leczenie' to dieta bez alergenow, tudziez
          wyrzucenie innych alergenow z otoczenia.

pozdr
          • zbysiomisio Re: claritine...itp 22.12.04, 14:43
            Dziecko ma 2 lata i 3 mies. Tak chodzi mi o testy skórne bo chyba tylko one
            stwierdzą czy na cos konkretnego dziecko jest uczulone. A jak wyjdzie ze na nic
            nie jest uczulone to co wtedy?Na nic nie uczulony a ma uczulenie szok!?
        • kerstink Re: claritine...itp 22.12.04, 14:28
          Zalezy od testow. Nasza alergolog zalecila testy z krwi (najpierw u syna,
          pozniej u corki). Gdy powiedzialam jej, ze ktoras z poprzednich alergologow
          zrobila testy skorne, to bardzo sie skrzywila i stwierdzila, ze one nic nie
          znacza w naszym przypadku. Gdy syn mial te testy skorne byl bardzo dzielny ale i
          tak bylo ciezko. Latwiej pobrac krew, choc u corki 3 osoby z nia walczyly (jedna
          trzymala ja, druga trzymala jej reke, trzecia pobrala krew), niestety.

Kerstin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka