rybcia001 03.06.05, 21:43 Mojemu synkowi wyszło 14,6 (norma 7,3) To niezbyt duże przekroczenie normy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sta.ania Re: Total IgE 04.06.05, 09:51 mój ma 500, ale żadnych objawów do hanna73: a co się zmieniło? dajesz coś z lekarstw? Odpowiedz Link Zgłoś
hanna73 Re: Total IgE 04.06.05, 14:01 no sporo sie zmienilo. ogolnie jest w lepszej formie. jestesmy na scislejszej diecie (o calkiej scislej nie ma mowy, bo musialby nic nie jesc; nie wiem do konca co mu szkodzi). leki tez bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna73 do sta.nia 04.06.05, 14:02 skoro nie ma zadnych obiawow, to skad w ogole pomysl mierzenia mu IgE? Odpowiedz Link Zgłoś
sta.ania Re: do sta.nia 05.06.05, 09:33 wcześniej były typowe objawy azs, ok od miesiąca jest dobrze, przy robieniu badań ogólnych zrobiliśmy więc ige. Szukam więc informacji jakie może mieć znaczenie i związek ze zmianami skórnymi. Cały czas wprowadzam nowosci w diecie, gdyż jesteśmy na tym etapie - 8 msc-y (oczywiście powoli) i zadnych niezdrowych reakcji, nie wiem co sądzić... Odpowiedz Link Zgłoś
hanna73 Re: do sta.nia 05.06.05, 12:46 ja bym uwazala, ze dziecko jest na dobrej diecie. nie wprowadzilas widocznie tego, co mu szkodzi. oby tak dalej ! Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Sta.niu! 06.06.05, 09:32 nie moglam sie dodzwonic do alergologa, wiec zapytalam o te ige dermatologa i dr c. powiedziala, zeby nie brac tak doslownie tego wyniku, bo ige u dzieci nie jest takie znowu "miarodajne". wiec w skrocie mamy sie wyluzowac, bo najprawdopodobniej wynik jest bledny. Odpowiedz Link Zgłoś
sta.ania Re: Sta.niu! 06.06.05, 12:47 oby tak było, nie wiem tylko czy w obecnej sytuacji podawać zyrtek, (zalecenie lekarza na podst wyniku ige) co byście zrobiły? Odpowiedz Link Zgłoś
sta.ania Re: Sta.niu! 06.06.05, 13:18 może...jest to rozwiązanie, na razie nnic nie podałam, jakoś nieżle sobie radzi bez tego.. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś