mola8 12.06.05, 21:53 Czy któraś z mam dawała swojemu dziecku to mleko? Chcę przejść z nutramigenu na isomil, bo nutra nic nie pomaga, a słyszałam że isomil jest też dobrym mlekiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerstink Re: Isomil 13.06.05, 08:09 Musisz wyprobowac, u mojej corki byly objawy na policzkach, inne mamy chwala. K. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaady Re: Isomil 13.06.05, 12:19 My mieliśmy Isomil, przepisany przez pediatrę, podawałam go pół roku ale dziecko cały czas miało wysypkę niewiadomo od czego. I właśnie jesteśmy po pierwszej wizycie u alergologa, mamy zmienić mleko na Bebilon Pepti, a jeżeli by sie nie udało, to spróbować odstawić całkowice jakiekolwiek mleko i dawać tylko pokarmy stałe i kaszki na wodzie, i uzupełniąć wapno tabletkami. Isomil jest mlekiem sojowym, może wywołać alergię. może lepiej będzie odstawić mleko przynajmniej na jakiś czas i zobaczyć, czy rzeczywiście jest wina nutragmiganu? aha moje dziecko ma 14 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
blamblam Re: Isomil 13.06.05, 15:29 U nas sie sprawdził. ale trzeba pamiętac ze jest to preparat na bazie soi a soja może uczulać. trzeba spróbować i obserwować Odpowiedz Link Zgłoś