Dodaj do ulubionych

kaszel astmatyczny

09.07.05, 10:52
Jak on wygląda ? Czy jest suchy czy raz suchy raz wilgotny ?
Obserwuj wątek
    • kama652 Re: kaszel astmatyczny 09.07.05, 13:54
      raczej suchy ,syn ma taki kaszel -z suchego ,pjeiacego dochodzi do zablokowania
      krtani .Nwilzanie pomaga i steryd wziewny
      • beba2 Re: kaszel astmatyczny 09.07.05, 18:45
        Suchy, świszczący, piejący, pokasływanie, chrząkanie.
        Raczej nie wilgotny, chyba, ze dołącza się infekcja w dolnych drogach
        oddechowych. Moze się tak zdarzyć w nieleczonym suchym kaszlu alergicznym.
        • nowajulka Re: kaszel astmatyczny 09.07.05, 21:36
          A sam suchy ? Jeżeli jest bez świstów i nie jest piejący ? Odpowiedzcie prosze,
          bo zaczynam wpadać w paranoję....................
          • beba2 Re: kaszel astmatyczny 10.07.05, 12:48
            Suchy też. Wyminiłam pojedyncze rodzaje. Kazdy z nich moze ( ale nie musi ),
            być kaszlem alergicznym.
            Wszystko zalezy od tego, jak poza tym czuje się dziecko, czy ma inne objawy (
            jakie?), jak długo kaszel się utrzymuje, jakie leki dziecko dostaje.
            • nowajulka Re: kaszel astmatyczny 10.07.05, 18:01
              Leków żadnych nie dostaje........jednak zauważyłam, że kaszel wystepuje głównie
              po wypiciu soków lub kompotów......może są zbyt kwaśne ? Dzisiaj zorientowalam
              się, że Lolek kaszle, kiedy czuje jakieś zapachy : z restauracji czy np. u
              ubikacji, kiedy sika.......może to to ? Ale z drugiej strony na biorezonansie
              wyszly my alergie......uczulenie na pleśnie i grzyby stwierdziła także przedtem
              irydiolog, u ktorej byłam.........zauważyłam niedawno, że mamy chyba
              zagrzybiony blok..mam nadzieję, że o tego aspergillusa chodzi........za tydzień
              przyjdzie ktoś ze spółdzielni...oby to była alergia tylko na to...........ja
              zreszta, odkąd mieszkam w tym mieszkaniu ciągle mam katar.........
              • beba2 Re: kaszel astmatyczny 10.07.05, 19:53
                Nowajulko, prawdopodobnie to włąsnie grzyb w bloku powoduje objawy u dziecka.
                To najgorsze z przypadków losowych, które mogły Wam się przydarzyć, bo w takich
                sytuacjach jedynym rozwiązaniem jest przeprowadzka. Nawet jesli administracja
                zdecydowałaby się coś z tym zrobić, to musiałaby zrywać tynki, osuszać, i
                spryskiwac odpowiednimi preparatami. koszt takich poczynań jest horrendalny.
                Nie wiem, czy się na to zdecydują. A półśrodki typu malowanie ścian, są psu na
                budę.
                Zrób testy skórne, a przekonasz się na co dziecko jest uczulone. Rownie dobrze
                mogą to być roztocza.
    • motylwodny Re: nowajulka 10.07.05, 18:54
      mój czterolatek ma to samo: uczulenia na grzyby i pleśnie. Nie byliśmy jeszcze
      u alergologa,ale zauważyłam, że tak kaszle jak jest za duszno, w łazience jak
      czuć stęchlizną. Ja mam ciągle katar tak samo. Jest oprócz leków rozwiązanie:
      wyprowadzić się. Nie mamy centralnego ogrzewania, tylko grzejemy wielkim piecem
      na węgiel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka