nowajulka 09.07.05, 10:52 Jak on wygląda ? Czy jest suchy czy raz suchy raz wilgotny ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kama652 Re: kaszel astmatyczny 09.07.05, 13:54 raczej suchy ,syn ma taki kaszel -z suchego ,pjeiacego dochodzi do zablokowania krtani .Nwilzanie pomaga i steryd wziewny Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: kaszel astmatyczny 09.07.05, 18:45 Suchy, świszczący, piejący, pokasływanie, chrząkanie. Raczej nie wilgotny, chyba, ze dołącza się infekcja w dolnych drogach oddechowych. Moze się tak zdarzyć w nieleczonym suchym kaszlu alergicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: kaszel astmatyczny 09.07.05, 21:36 A sam suchy ? Jeżeli jest bez świstów i nie jest piejący ? Odpowiedzcie prosze, bo zaczynam wpadać w paranoję.................... Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: kaszel astmatyczny 10.07.05, 12:48 Suchy też. Wyminiłam pojedyncze rodzaje. Kazdy z nich moze ( ale nie musi ), być kaszlem alergicznym. Wszystko zalezy od tego, jak poza tym czuje się dziecko, czy ma inne objawy ( jakie?), jak długo kaszel się utrzymuje, jakie leki dziecko dostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: kaszel astmatyczny 10.07.05, 18:01 Leków żadnych nie dostaje........jednak zauważyłam, że kaszel wystepuje głównie po wypiciu soków lub kompotów......może są zbyt kwaśne ? Dzisiaj zorientowalam się, że Lolek kaszle, kiedy czuje jakieś zapachy : z restauracji czy np. u ubikacji, kiedy sika.......może to to ? Ale z drugiej strony na biorezonansie wyszly my alergie......uczulenie na pleśnie i grzyby stwierdziła także przedtem irydiolog, u ktorej byłam.........zauważyłam niedawno, że mamy chyba zagrzybiony blok..mam nadzieję, że o tego aspergillusa chodzi........za tydzień przyjdzie ktoś ze spółdzielni...oby to była alergia tylko na to...........ja zreszta, odkąd mieszkam w tym mieszkaniu ciągle mam katar......... Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: kaszel astmatyczny 10.07.05, 19:53 Nowajulko, prawdopodobnie to włąsnie grzyb w bloku powoduje objawy u dziecka. To najgorsze z przypadków losowych, które mogły Wam się przydarzyć, bo w takich sytuacjach jedynym rozwiązaniem jest przeprowadzka. Nawet jesli administracja zdecydowałaby się coś z tym zrobić, to musiałaby zrywać tynki, osuszać, i spryskiwac odpowiednimi preparatami. koszt takich poczynań jest horrendalny. Nie wiem, czy się na to zdecydują. A półśrodki typu malowanie ścian, są psu na budę. Zrób testy skórne, a przekonasz się na co dziecko jest uczulone. Rownie dobrze mogą to być roztocza. Odpowiedz Link Zgłoś
motylwodny Re: nowajulka 10.07.05, 18:54 mój czterolatek ma to samo: uczulenia na grzyby i pleśnie. Nie byliśmy jeszcze u alergologa,ale zauważyłam, że tak kaszle jak jest za duszno, w łazience jak czuć stęchlizną. Ja mam ciągle katar tak samo. Jest oprócz leków rozwiązanie: wyprowadzić się. Nie mamy centralnego ogrzewania, tylko grzejemy wielkim piecem na węgiel. Odpowiedz Link Zgłoś