topcia27 26.11.05, 19:16 Czy dziecko ze skaza białkową, karmione Nutramigenem może brać Lakcid? Wyczytałan na ulotce, że jest on na bazie kwasu mlekowego, czy to nie wywoła jakiejś reakcji alergicznej? Hmmm sama juz nie wiem Człowiek głupieje od tych ulotek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isma Re: Lakcid 26.11.05, 19:16 Raczej nie. Lepiej, jesli juz, lacidofil. A dla stuprocentowej pewnosci - enterol. Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: Lakcid 26.11.05, 22:06 A jeżeli lacidofil to tylko ten, na którym pisze, że moga spozywać go osoby ze skazą...........ac zymes i beneflora nie nadaja się dla mlecznych alergików...... Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka SPROSTOWANIE 18.01.06, 17:27 oCZYWIŚCIE AVC ZYMES I BENEFLORA NADAJĄ się dla mlecznych alergików.nie wiem, czemu napisałam odwrotnie......chyba przez nieuwagę hi,hi............ Odpowiedz Link Zgłoś
rajni Re: Lakcid 18.01.06, 16:55 JA JESTEM INNEGO ZDANIA MOJA CÓRKA MA SKAZE ( DOSTAJE NUTRAMIGEN ) , PODAJE JEJ LAKCID I NIC SIĘ ZŁEGO NIE DZIEJE A POZA TYM MA PRZYJEMNY SMAK I PIJE GO Z CHECIĄ. PRÓBOWAŁEM WCZESNIEJ LACIDOFILU ON SIĘ W OGULE NIE ROZPUSZCZA. POZDRAWIAM TOMASZ Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Lakcid 18.01.06, 17:01 tomaszu, wylącz tego caps locka bo nie da sie ciebie czytac. lacidofil nie musi sie rozpuszczac, ale jesli to przeszkadza mozna podac beneflore, ta rozpuszcza sie i smakuje dobrze. oczywiscie,ze mozna sprobowac najpierw z lakcidem, ale ten probiotyk to zadna rewelacja; zawiera tylko jeden szczep bakterii i to duzo mniej niz pozostale wymienione. Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: Lakcid 18.01.06, 17:28 Zwłaszcza, że benflora jest sybiotykiem..i pro i prebiotykiem.takie dwa w jednym.po prostu cudo..................jak dla mnie oczywiście............. Odpowiedz Link Zgłoś