Dodaj do ulubionych

kwasochłonne a IgE

19.12.05, 13:30
Wiem już na co mój Mały jest uczulony ( robiłam IgG4), ale pomyślałam sobie,
że warto wiedzieć jak bardzo.Kilka miesięcy temu, podczas pobytu w szpitalu
miał robione kwasochonne i czytam właśnie w karcie, że wyszło 13.Czy to dużo?
Podobno norma jest 4, ale czy 13 to oznacza jakąś hiper-alergię? Po drugie,
czy jeśli robiłam kwasochłonne to czy powinnam jeszcze robić IgE, czy też te
wyniki się pokrywają? Nie znam się za bardzo na interpretacji wyników...
Obserwuj wątek
    • sigvaris Re: kwasochłonne a IgE 19.12.05, 14:17
      Podwyższone kwasochłonne może oznaczać pasożyty. IgE może, ale nie musi wyjść
      podwyższone (zarówno przy alergii, jak i pasożytach).
      Robiłaś badania kału? W kierunku lamblii, lub grzybów, lub robaków. Może od
      tego zacząć, bo to nieinwazyjne badania? A będziesz wiedziała więcej niż z
      badań krwi. Zawsze coś już wykluczysz konkretnie.
      • gindek Re: kwasochłonne a IgE 19.12.05, 14:47
        Robiłam i na pasożyty i na grzyby, 2 razy i to dzięki Tobie i Twoim wątkom na
        forum.Sama bym na to nie wpadła, a lekarka do której pobiegłam po skierowanie z
        głupią miną zapytała "A kto pani powiedział, że to też mogą być pasożyty?", a we
        mnie krew się wtedy zagotowała, bo to przecież lekarze powinni o tym mówić, a
        nie my biedne , zdeterminowane matki same musimy szukać właściwych
        tropów...Teraz jestem pod opieką bardzo dobrej lekarki, która uważa, że to mogą
        być oprócz alergii pasożyty ( mówi, że tu może to działać dwutorowo), ale ze
        względu na wiek dziecka(3,5 miesiąca) nie ma jak go odrobaczyć. Dopiero gdy mały
        będzie miał 5 miesięcy mozna mu coś podać.
        • sigvaris Re: kwasochłonne a IgE 19.12.05, 15:24
          Dzięki o Panie za takich Lekarzy!!
          W innym wątku wyczytałam, że jest lepiej przy tej Lekarce. I dzieki niej. To
          dobrze! Gratuluję!
        • gindek Re: kwasochłonne a IgE 19.12.05, 15:48
          Zapomniałam dodać, że w badaniach nie wyszły ani grzyby ani pasożyty, ale może
          jak Mały skończy 5 miesięcy powtórze badania. Może trafię we właściwy dzień...Co
          do tego polepszenia u nas to jeszcze pewnie długa droga, ale wiem, że wkroczyłam
          na dobrą...pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka