Dodaj do ulubionych

panel pokarmowy itd

17.01.06, 18:57
Na pewno denerwuje Was jak ciagle nowe osoby pytaja o rzeczy kt.sa dla
niektorych oczywiste i gdyby sie dobrze poszukalo to posty z odp na takie
pytania na pewno juz byly,ale ja nie widze akurat takich:Co to sa za badania
panel pokarmowy,jakimi metodami sa robione i ktora najlepiej zrobic,badanie
alergenow biorezonansem i IgG4?Ktore z tych badan warto wogole robic,dodam ze
u 4 miesiecznego dziecka?Bardzo prosze o odp
Obserwuj wątek
    • jaskag Re: panel pokarmowy itd 17.01.06, 21:08
      cieżko odpowiadać na takie pytania i nie chodzi nawet o to, ze to już było, bo
      wszystko już było i wciąż jest ale nie ma jednej odpowiedzi, jednej drogi
      leczenia, jednego dobrego testu z krwi....
      można mnożyć przypadki, dlatego tak ciężko dać cudowną receptę - wiem, bo sama
      testuję różnych rzeczy - potrójnie z racji posiadania trzech synów i im więcej
      wiem tym mnie wiem, niestety
      od euforii do totalnej depresji, tak niestety jest w walce z alergią
      robiłam już swoim dzieciom panele z krwi dwoma metodami, robiłam też skórne,
      teraz idę na biorezonans i co i zawsze są wątpliwości,
      ja powiem, ze panel z krwi warto zrobić, u mnie bardzo dużo rozjaśnił
      doradzę metodę luminescencyjną, a nie światowy standard czyli Unicap, odradzę
      paskową metodę z krwii,
      dlaczego ta ostatnia to przeżytek, w dodatku nieczuły,
      luminescencyjna bardzo czuła,
      unicap u nas zera, a z obserwacji wynika, ze jednak badane produkty uczulają,
      oczywiście zacznij od badania ogólnego z krwi IgE całkowite, jak wyjdzie 0 to
      odpuść sobie panle, ale jak wyjdzie cokolwiek to już warto robić,
      pamiętaj też, ze na panel potrzeba trohę krwi, a maluch 4 misieczny nie ma jej
      za wiele i wszedł w okres obniżonego poziomu żelaza, a co za tym idzie
      hemoglobiny, niedokrwistości, dlatego wszelkie badania trzeba roić rozsądnie,
      zeby bez sensu nie toczyć dziecku krwi,
      dlatego ważne jaką metodą zrobisz, zeby nie wywalać kasy i nie marnować cennej
      krwi dziecka
      jaska
      p.s. a jakie dziecko ma dolegliwości?
      • magi32 Re: panel pokarmowy itd 18.01.06, 20:43
        dziekuje za wyczerpujaca odp i zainteresowanie,Ige juz zrobione,wyszlo na
        granicy..Nie wiem na co dziecko jest uczulone i ciezko mi to ustalic,nie
        potrafilam dojsc na co reaguje zle jak karmilam piersia i teraz jest na
        nutramigenie-a objawy-jak jeszcze karmilam:stan skory lekarz ocenil na "ponize
        dopuszczalnego stanu",biegunki 24 na dobe,zielone,albo brazowa
        woda,niepokoj-mala prawie nie sypiala,8godz w nocy i tyle na dobecryingbrak
        apetytu,byla niespokojna przy piersi,plakala przy piersi,wczesniej kolki ale po
        debridacie przeszly,gazy..i chyba tyle,calosc zaowocowala anemia,aha i malo
        przybierala na wadze..i to chyba wszystko,zastanawiam sie nad lambliami,tym
        bardziej ze moja mama miala niedawno a z nia mieszkamy.jeszcze dodam ze ojciec
        dziecka mial alergie,pozdrawiamwink
        • nasia2 Re: panel pokarmowy itd 18.01.06, 21:16
          Właściwie to moge się podpisać pod Twoją wypowiedzia. U nas jest bardzo
          podobnie. Dodatkowo noce tragiczne, choć ostatnio mała ma skórę lepszą, ale
          świąd tragiczny. i jest coraz gorzej. Rozmawiałam dzis z lekarzem właśnie na
          temat testów. Nie wiem ile Twoje dziecko ma ale moja córeczka ma 5,5m i lekarz
          twierdzi że w tym wieku nie ma sensu robić panelu poarm. bo mała zaczyna dopiero
          jeść coś innego poza mlekiem i większość wyszło by na 0. Lepiej poczekać do 7,8
          miesiąca. Zresztą powiedział nam też,że to dość droga sprawa(jeden panel 240zł)
          i lepiej zrobić po 8 m testy płytkowe.
          Narazie usiłuję jej wprowadzić cokolwiek do diety. Testuję dynię- dziś 4 dzień i
          narazie ok. Kaszki ryżowe odpadają-straszne bóle brzuszka i kupy tragiczne.
          próbowałiśmy dać jej tez Sinlac ale świąd i skóra się pogorszyła.
          Moja mała też odziedziczyła alergię. Ja się meczę od urodzenia. Naszczęście z
          wiekiem jest coraz lepiej i to nas jakoś podtrzymuje na duchu.
          Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka