Dodaj do ulubionych

Homeopatia a leczenie AZS????

27.01.06, 09:00
Witam.Znajomy farmaceuta polecił nam stosowanie preparatu Graphites
Dagomed- kompleksowego leku homeopatycznego w leczeniu AZS u rocznej córuni(3
granulki 3x dziennie).Znacie ten preparat?Czy ktoś go używał i z jakim
skutkiem?Dziękuję z góry za odpowiedź.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • jaha_mama_magdy Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 27.01.06, 22:52
      Ja go nie znam, ale na wlasnej skorze przekonalam sie o dobrym dzialaniu
      homeopatow na alergika, z tym ze my znalazlysmy pania dr ktora dobiera leki
      konkretnie dla nas.
      Polecam, warto!
    • las58 Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 28.01.06, 13:18
      Witam
      jestem mamą 2 letniej dziewczynki prawie od poczatku walczymy z jej alergia i
      rezultaty mamy niezłe a wszystko dzięki homeopatii. Graphites podawaliśmy jej
      także jako lek wspomagający trawienie i chroniący śluzówke układu
      pokarmowego.Lek ten napewno pomógł nam w walce ze śluzem w stolcu.
      Nela jest nietypowym alergikiem bo uczolona jest na większość węglowodanów a w
      szczególności na białko ale roślinne, tzn. na ryz, kukurydzę, soje itd. Po
      wszystkich tradycyjnych lekach wymiotowała, jedynie zyrtec troche pomagał.
      Życzę dużo zdrówka i pozdrawiam Ola
      • luty71 Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 29.01.06, 16:16
        Witam, po 2-u letniej walce z alergią chciałabym spróbować homeopatii i szukam
        dobrego homeopaty - mieszkam w Katowicach - może znacie kogos godnego polecenia
        z tego regionu. Dziekuję
        • mama26 Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 30.01.06, 12:02
          My leczymy się u homeopaty, ale w Warszawie
          Odkąd stosujemy homeopatię ( prawie rok )przestaliśmy odczuwać mękę jaką jest
          alergia dziecka
          polecam wszystkim pod warunkiem , że trafi się na dobrego homeopatę !
          • ania77 Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 30.01.06, 12:45
            A na jakie alergeny uczulone jest Twoje dziecko i jakie leki przyjmuje?A jak
            wygląda pielęgnacja skóry?
            • sta.ania Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 30.01.06, 13:27
              tak, my też z dobrym skutkiem, niemniej jednak zbiegło się to z dietą , więc
              ciężko powiedzieć co zadziałało. Myśle że homeopatia gdyż u nas sie wszystko
              pojawia niezależnie od diety - aha i u nas na azs.
              • jusiaz Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 30.01.06, 13:43
                Moja mała od grudniA jest pod opieką homeopaty, dobiera lek po długim
                wywiadzie, było to parę kulek na wizycie. No i jestem pod wielkim wrażeniem.
                Nigdy po żadnych maściach sterydowych skóra nie wyglądała lepiej, nie ma
                nawrotów, w ciągu dnia nie ma już ataków drapaki. Nie mówię , że jest wyleczona
                skóra, będzie trwało to jakiś czas, ale na pewno stawiam na homeopatię. Widzę
                jak goją się pęknięcia przy uszkach, goją paznokcie (moja mała ma silne AZS i
                robiły jej się ropnie pod paznokciami) Tylko trzeba znaleźć dobrego lekarza,
                można poszukać na forum homeopatia - ja tam znalazłam.

Justyna
                • ania77 Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 30.01.06, 13:55
                  Moja córcia bierze Graphites Dagomed(kompleksowy lek homeopatyczny) po 3
                  granulki 3xdziennie ale dopiero od kilku dni...Nie wiem na co jest
                  uczulona.Niestety nie ma żadnej zależności co ogromnie utrudnia znalezienie
                  winowajcy.O jakich "kulkach" mowa?Ja niestety jestem z małego miasta i tu o
                  homeopatę trudno...a co dopiero dobrego.Jakie leki przyjmują Wasze dzieci?A co
                  na świąd czy do pielęgnacji skóry?
                  • jusiaz Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 30.01.06, 14:09
                    Dla mnie też było trudno znależć winowajcę wśród pokarmów, zostały roztocza.Moj
                    lekarz nie leczy lekami kompleksowymi, tylko pojedynczymi a dopiero go po
                    długim wywiadzie czyli pyta sięo zachowanie dziecka, przyzwyczajenia, co lubi
                    robić, podczas wizyty obserwuje je, oczywiścia bada, osłuchuje, ogląda skórę.
                    Ten jeden lek pomaga i na świąd, i inne dolegliwości, organizm musi dojść do
                    równowagi. Po 6 tyg. leczenia idziemy na powtórny wywiad, czuli już niedługo.

Popytaj na forum homeopatia, można pojechać do innego miasta do homeopaty, i
                    być w kontakcie telefpnicznym.
            • mama26 Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 30.01.06, 14:06
              Uczulony jest rzekomo na białko i wyszedł w badaniach także gluten, ale wydaje
              mi się ,że gluten raczej nie.
              Mamy odstawione mleko krowie i inne przetwory mleczne ( zastąpiliśmy napojem
              ryżowym - smaczny i synek bardzo lubi )
              Leki już tylo homeopatyczne ( od ponad roku )granulki tongue_outoumon Histamine 5 i 15,
              Graphite 15; Zincum Metalicum 9; Cina 9( pod kątem pasożytów )
              (Możliwe że są błędy w pisowni nazw- przepraszam )
              poza tym co jakiś czas kuracja kilku tygodniowa różnymi specyfikami dobiernymi
              pod kątem wzmocnienia organizmu - ostanio Sankombi D5 kropelki
              na Sankombi zupelnie nie biora go żadne choroby mimo ze chodzi do przedzkola
              Skórę pielęgujemy na zmiany maść Graphitowa i Homeoplasmina oraz natłuszczająca
              robiona z vitaminami
              w tej chwili mamy tylko zmiany na dłoniach i czasami jak przesadzimy z
              jedzonkiem to pękające miejsca za uszkami, ale wszystko szybko się goi.
              Jest naprawdę dobrze.
              • mama26 Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 30.01.06, 14:11
                I uzbrojcie się w cierpliwość i nie zniechęcajcie się u nas efekty po leczeniu
                homeopatia pojawiły się dopiero po 3-4 miesiącach
                wtedy najważniejse jet wsparcie mądrego lekarza - szczególnie ze na początku
                mogą nawet zaostrzyć sie objawy.
                Ale później jest już tylko lepiej
                Gdybys miala mozliosc skorzystac z wizyty u naszej pediatry homeopaty w
                Warszawie to napisz na priv to podam namiar
                Pozdrowienia
              • maggie2229 Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 30.01.06, 14:13
                zobaczcie mój watek na forum wrzsien - tez walcze z zas,skaza,alergia...i nie
                wiadomo czym jeszcze
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25239&w=35872758
                szukam sprawdzonego,dobrego homeopaty z Łodzi, od kiedy mozna leczyc dziecko
                homeopatycznie-mamy 5 m-cy?
                dziekuje
                • mama26 Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 30.01.06, 14:27
                  Nie jestem pewna, ale chyba homopatię można stosowac od początku
                  ale nie wiem
                  Przebadajcie się pod kątem pasożytów i grzybów !!!
                  I pamiętaj, że wszystko przemija choroby też - ja tą myślą się ratowałam, gdy
                  nie spaliśmy całe noce a ja płakałam nad łóżeczkiem
                  Pamiętam bezsilność i ogromne zmęczenie, ale inne dzieciaki mają gorsze
                  przypadłości pomyśl nad tym gdy Ci będzie źle.
                  • 5_monika Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 30.01.06, 14:53
                    można stosować od zaraz, po urodzeniu.
                    • ania77 Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 31.01.06, 13:37
                      A czy przy tym leczeniu homeopatycznym też stosujecie jakąś dietę czy dzieci
                      jedzą wszystko?
                      • 5_monika Re: Homeopatia a leczenie AZS???? 04.02.06, 23:25
                        nie jestem pewna, ja diety nie stosowałam, ale chyba początkowo prowadząc
                        leczenie wyklucza się najsilniejsze alergeny.
    • jaha_mama_magdy Adresy homeopatow 05.02.06, 20:17
      Tu jest cale forum poswiecone homeopatii oraz adresy homeopatow z calej Polski.
      Kopalnia wiedzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka