entliczek_pentliczek 27.10.06, 08:43 moje dziecie strasznie uprzedzone do łyżeczki... czy mogę wobec tego zawartość kapsułki wsypywać do posiłku - tu: do butelki z mlekiem?? pytanie może głupie, ale poproszę o info... dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babsee Re: jak podajecie probiotyki?? 27.10.06, 10:33 Entliczek.,w wątku"do Bleluna" jest odpowiedz dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
doris74 Re: jak podajecie probiotyki?? 27.10.06, 11:41 ja sie o to samo spytałam w watku ponizej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=50259876 pozdrawiam doris Odpowiedz Link Zgłoś
marki0 Re: jak podajecie probiotyki?? 27.10.06, 11:51 ja rozrabiam w strzykawce w ilosci ok 1,5 ml i wstrzykuje do dzióbka.W piciu nie da rady bo mój egzemplarz nie luci pic i deneralnie wypije dwa łyki i juz nie chce, a ja mam juz dośc wylewnia leków do zlewu..Ewentualnie mieszam z zupka.Moze to i zle, ale inaczej u nas sie nie da.Mam totalnego niejadka. Odpowiedz Link Zgłoś
entliczek_pentliczek Re: jak podajecie probiotyki?? 27.10.06, 12:05 dzięki Dziewczyny )) jakoś to wcześniej przeoczyłam.... Odpowiedz Link Zgłoś
entliczek_pentliczek Re: jak podajecie probiotyki?? 27.10.06, 12:34 na ulotce Lacidofilu jest napisane: "w czasie posiłju lub do 30 min po posiłku", tymczasem na forum Candida znalazłam taką opinię: "probiotykow nigdy nie mieszaj z posilkiem czy napojem innym niz zwykla czysta woda. Wiec absolutnie nie podawaj ich ze zwyklym mlekiem, bo bakterie te zgina w kwasie zoladkowym wytwarzanym podczas trawienia mleka. Probiotyki mozna popijac tylko zwykla woda na pusty zoladek tak aby zaden proces trawienny nie zaklocil ich wchloniecia do usroju." więc jak??????? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja3004 Re: jak podajecie probiotyki?? 27.10.06, 13:03 Ja podaję zwykle z twarożkiem (Danonek, Bakuś) lub z musem jabłkowym albo z deserkiem owocowym ze słoiczka. Czasem wstrzykuje też bezpośrednio do dziobka Odpowiedz Link Zgłoś
mama_basienki Re: jak podajecie probiotyki?? 27.10.06, 15:59 Wsztystkie leki w syropki i rozpuszczalne zawsze podaję w strzykawie Więcej dotrze do dzióbka niż na łyżeczce - podałam tak raz i cały lek wylądował na mnie . Nie będę więcej ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
kakuja do entliczek... 27.10.06, 16:15 To podobnosz prawda,ze najlepsze dzialanie probiotykow jest gdy zazywa sie je na czczo 30 min przed posilkiem [sniadaniem] tez o tym czytalam, ja synowi zawsze podawalam przed sniadaniem moj ma 3 ,5 roku wiec wsypywalam proszek na lyz.i dolewalam kapke wody potem dalam jeszcze popic. Odpowiedz Link Zgłoś