IP: *.* 21.01.02, 12:20
Moja dziewieciomiesieczna coreczka dostala na infekcje od pani dr Bactrim. poniewaz jest alergikiem ma na raczkach i buzi takie liszajowate placki. W dniu podania Bactrimu zaczelo sie pogarszac. Jak sadzi p. alergolog zmiany skorne mogly sie zaostrzyc po lekach homeopatycznych (nie wskazanych dla alergikow) i po Bactrimie. 10 min. po podaniu Magdzie bactrimu dostaje czarwonych plackow na policzkach, ktore sa czerwone i cieple. na raczkach i nozkach pojawiaja sie nowe uporczywie swedzace plamy. Skonxzylo sie tym ze Magda dostaje masc sterydowa od dermatologa na raczki i nozki bo rozdrawpywala je do krwi. A co najgorsze to katar jak miala tak ma.Pozdrawiam ciagle "walczace" mamy malych alergikowAga
Obserwuj wątek
    • Gość: KARINA2 Re: Bactrim IP: *.* 21.01.02, 13:01
      Pierwsze słyszę,że leki homeopatyczne nie są wskazane dla alergików. Lekarz mojej córeczki, naprawdę znawca homeopatii, przepisuje jej te leki i wiele razy uchroniły ją od antybiotyku. Nigdy nie miała reakcji skórnych po lekach homeopatycznych.
      • Gość: kozunia Re: Bactrim IP: *.* 24.01.02, 23:02
        jak dziecko dostaje wysypki skornej zaraz po podaniu leku to jest to najwyrazniej reakcja na lek, wg. ksiazki o chorobach dzieci nalezy zaprzestac podawania takiego leku. z tego co wiem to bactrim mozna dac na katar pod warunkiem ze jest to katar ropny - metny zielono-zolty czyli gdy doszlo do infekcji bakteryjnej, w przypadku wirusowego kataru nic nie pomoze. pomaga za to lek homeopatyczny ([rzynajmniej ww przypadku mojej jozki) dagomed-cinnabaris. Po dwoch dniach po katarze prawie ani sladu. nie slyszalam ze alergicy nie moga przyjmowac lekow homeopatycznych, natomiast cukrzycy faktycznie nie, wiec moze komus sie pomylilo????pozdrawiamhala
        • Gość: jagus Re: Bactrim IP: *.* 25.01.02, 11:04
          Ponieaw coreczce nie mijal kaszel i katar poszlismy na kontrole do lekarza. Pani pediatra mimo ze powiedzielismy jej o tym ze bactrim zaostrza zmiany skorne kazala brac lek jeszcze przez 4-5 dni. Bralismy w sumie 6.5 doby i przeszlo. Nie moglismy patrzec jak sie Magdusia meczy.Pozdrawiam,Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka