IP: *.* 28.02.02, 21:21
Dziewczyny! ( i chlopaki)moj synek okazalo sie ze jest alergikiem ale nie wiadomo na co jest uczulonywyeliminowalam z mojej diety wszystko co pochodzi od krowy (produkty zawierajace chociazby gram mleka i mieso), cytrusy, czekolade i nadal na jego twarzy i szyi sa drobne krosteczki jedna przy drugiej tworzace skorupke, za uszami peka mu skorka i saczy sie jakis plyn, na szyi cos w postaci czerwonych liszai, nie wiem co dalej robicmyslalam o zrobieniu badan, ktore wykaza na co jest uczulony, ale kolezanka powiedziala mi ze to nie ma sensu ,ze szkoda pieniedzy bo to i tak nic nie dasadco o tym wszystkim sadzicie?a moze ktos ma ten sam problem lub spotkal sie z nim?prosze o jakis odzew i pomocsmile
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka1 Re: ALERGIA IP: *.* 05.03.02, 10:34
      A może to wcale nie jest alergia pokarmowa? Miałam podobną sytuację z moją Joasią (teraz 2,5 mies.) i wyeliminowałam z mojej diety wszystko, a nawet jeszcze więcej. Bez skutku. Dopiero przypadkiem (przeprowadzka) odkryłam, że maleńka jest chyba wrażliwa na swoją pościel, bo po jej usunięciu wszytkie swędzące plamki na buzi i rączkach zniknęły. Natomiast zanim wyeliminujesz źródło uczulenia (cokolwiek by to nie było), polecam Ci jedzenie/picie wapna w dużej ilości - u mnie (a raczej mojej córeczki) bardzo złagodziło objawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka