Dodaj do ulubionych

pediatrzy a candida

23.12.06, 08:21
Napiszcie mi czy wai lekarze jak jest stwierdzony przerost candidy w gardle to
też tę wiadomość olewali. Mój lekarz stwierdził że to normalne i napewno nie
to powoduje u mojego dziecka alergi. Jestem załamana bo mały ma zapalenie
oskrzeli i naprawdę byłam już w dobrej kondycji psychicznej i nastawiona na
długie leczenie candidy a pediatra znowu swoje. A może pediatrzy do końca nie
wiedzą co może zdziałać candida w organizmie szczególnie małym ? Co wy na to ?
Obserwuj wątek
    • dziunia_f Re: pediatrzy a candida 23.12.06, 11:12
      Wiesz, lekarze z reguly nie bardzo wierza w przerost Candidy. Kojarzy im sie to
      wylacznie ze skutkiem ubocznym antybiotykoterapii. Ale u Was drogi Jasieczku.z
      przerost Candidy to akurat sprawa wtorna. Zasadniczym problemem, jak rowniez
      przyczyna alergii, moze byc obecnosc stwierdzonych u Was w koncu lamblii. Wiec
      po leczeniu, moze sie okazac, ze zarowno problem grzybow jak i bakterii zostanie
      zminimalizowany, o ile nie zniknie w ogole. Pozdrawiam
      • sigvaris Re: pediatrzy a candida 23.12.06, 14:22
        nie denerwuj się. 28-smego o ile dobrze pamiętam, bedziesz u kogoś, kto
        świetnie leczy i grzyby. Tylko spokojnie. Przygotuj listę pytań - jak tam
        będziesz zobaczysz połowę zapomnisz, więc wszystko przelej na jakiś
        uporządkowany spis pytań.
        • mama_kasi_ha Aby wykryc candide w gardle i nosku- wymaz??? 23.12.06, 14:30
          Podejrezewam ze nasza Mala moze miec Candide. Zgadza sie pare objawow. Stad
          moje pytanie j.w. I przy okazji z wymazu mozna zrobic w innym kierunku? Np.
          gronkowce czy paciorkowce?
          Pozdr. i dzieki!
          • sigvaris Re: Aby wykryc candide w gardle i nosku- wymaz??? 23.12.06, 14:36
            Są po wymazach. Gronkowce też mają. Ale powoli wyjdą na prostą. Taką mam
            nadzieję.
            • jasieczek.z Re: Aby wykryc candide w gardle i nosku- wymaz??? 23.12.06, 21:10
              Dziękuję sigvaris i dziunia za wsparcie - jesteśmy na skraju rozpaczy ale aby do
              28.12.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka